Синютка незадоволений тим, як вивозять сміття зі Львова

IMG_2517

Голова ЛОДА Олег Синютка припускає що у Львівській міській раді зацікавлені, аби невивезення сміття зі Львова, тривало якнайдовше.

Про це він заявив сьогодні під час брифінгу в облдержадміністрації, пишуть «Варіанти».

«Я був абсолютно подивований тим розвитком подій, що відбулись протягом останнього тижня, – коли, здається, багато речей діється всупереч тому, щоби забезпечити вивіз твердих побутових відходів з території міста Львова. Я вчора висловив незадоволення двом львівським компаніям, одна з яких є комунальним підприємством, а інша увійшла на ринок вивезення твердих побутових відходів нещодавно і усунула таким чином ті компанії, що працювали протягом останніх десяти років. Вони є двома компаніями, які не забезпечили вивіз твердих побутових відходів з тих майданчиків, що вони обслуговують», – сказав Синютка.

Голова ЛОДА запевнив, що йому відомо про факти вивантаження будівельного сміття на в'їзді сміттєзвалища Буська, де таким чином перегородили виїзд, залишення сміття біля сміттєзвалища Мостисьок. Він наголосив на тому, що ці випадки збурюють ситуацію, яка склалась з вивезенням сміття зі Львова.

Очільник Львівщини припустив: «Сьогодні складається таке враження, що внутрішні сили у самій Львівській міській раді є зацікавленими, аби проблема невивезення твердих побутових відходів тривала у Львові якнайдовше. Я переконаний, що після зустрічі з міським головою і обговорення цієї проблеми, буде відповідне доручення комунальному підприємству і тому підприємству, яке прийшло недавно на ринок вивезення ТПВ у Львові стосовно не саботування вивозу і завершення  очищення Львова від сміття».

Олег Синютка додав, що на сьогодні не вивезено сміття з майданчиків, що обслуговує ЛКП «Львівспецконмунтранс» і «Грінера Україна». Олег Синютка також оприлюднив статистику по вивозу сміття з майдначиків, що облслуговує компанія «Грінера Україна».

«Зокрема мене дивує, що за цілу добу кількість невивезених майданчиків компанії «Грінера», що зменшилась з 50 тільки до 45. Тобто, маючи відповідну техніку, можливості, доступ до полігонів, вивезли сміття тільки з п'яти майданчиків, дивує відсутність належної організації праці. Так само дивує те, що львівське комунальне підприємство з деяких майданчиків вивезло сміття з контейнерів, але в той же час не прибрало те сміття, яке валяється навколо контейнерів».

Олег Синютка сподівається, що після сьогоднішньої розмови з міським головою Львова, Андрій Садовий, який, можливо, був непоінфромованим у такій ситуації, дасть відповідне доручення, аби підприємства, які йому підпорядковані, вивезли сміття з міста.

Нагадаємо, станом на вчора, за інформацією ЛОДА, «Грінера Україна» та «Львівспецкомунтранс» не справлялися із вивезенням сміття зі Львова.

Зазначимо, власником ТОВ «ГрінЕра Україна» є радник мера Львова Андрія Садового Богдан Михалусь, який проживає у США. Компанія виграла конкурс на вивіз сміття з Галицького району Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: