«Це не переговори»: бойкотний рух і Alfa Jazz Fest стоятимуть на своєму

677e625b611d

Лідер «Економічного бойкотного руху» та виконавча директорка Alfa Jazz Fest 28 березня зустрілися, аби обговорити свої позиції стосовно проведення фестивалю у Львові.

На зустрічі голова громадської організації «Економічний бойкотний рух» Олег Радик та виконавча директорка Alfa Jazz Fest Наталя Горбачевська обмінялися думками, щодо музичного фестивалю, утім, як вони самі уточнили, ніякої згоди не дійшли.

«Ми не намагалися обговорити, чи варто проводити фестиваль у Львові, чи ні, — каже Наталя Горбачевська. — Я розповіла Олегу Радику, чому цей фестиваль варто проводити, яких зусиль ми докладаємо до цього, про музичну програму. Але ніяких домовленостей ми не укладали. Це не було метою зустрічі».

Наталя Горбачевська, виконавча директорка Alfa Jazz Fest. Фото: Дивись.info

Слова виконавчої директорки підтвердив і сам активіст.

Читайте також: У нас немає сумнівів, що ми робимо правильно, — виконавча директорка Alfa Jazz Fest

«Прогнозовано залишились при своїх позиціях. Це не переговори. Ми добре знаємо наші погляди і не пробували в чомусь одне одного переконувати», — наголосив він.

Сьогодні у коментарі Дивись.info Олег Радик заявив, що свої переконання не змінить і його позиція, стосовно проведення фестивалю, залишиться такою ж, як і раніше.

«Позиції чіткі. У нас вони прості. Політика має бути без мистецтва, а для нас це піар банку окупанта», — зазначив активіст.

У свою чергу, Наталя Горбачевська повідомила, що Alfa Jazz Fest не змінюватиме спонсора.

«Я розумію, що комусь може не подобатися та чи інша компанія. Це нормально. Але сьогодні нам дуже важко знаходити кошти на проведення фестивалю. Чи є можливість змінити спонсорів? Фестиваль відкритий для них. Ми не відмовляємося. Якщо завтра у нас будуть пропозиції від ідеальних спонсорів — я погоджуся. Але кого у нас не будуть критикувати і яка компанія без реклами погодиться витратити такі великі гроші?» — зауважила організаторка.

Додамо, що 25 березня «Економічний бойкотний рух» ініціював створення штабу протидії «експансії Русского міра через мистецтво», а відтак, і Alfa Jazz Fest.

«Альфаджазфест не лише культуральний захід. Це спроба показати світу, що Росія з нами дружить і допомагає. Як житель, наприклад, Німеччини, може сприймати санкції проти окупанта Криму, коли російські бізнесмени разом з українськими нуворишами і колаборантами веселяться під час російсько-української війни. Це їхній ОСТАННІЙ ФЕСТИВАЛЬ», — написав Олег Радик на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, представники «Економічного бойкотного руху» виступають проти проведення фестивалю з 2014 року.

Утім, у 2016 році вони заявили, що проводити акцію прямої дії не будуть, але закликали бойкотувати захід. Тоді голова громадської організації повідомив, що вони домовилися з керівництвом фестивалю про те, що частину грошей від Alfa Jazz Fest передадуть у благодійний фонд «Крила надії» на допомогу онкохворим дітям.

Додамо, 16 березня представник добровольчих батальйонів у Львові Тарас «Хаммер» Бобанич заявив, що «ніяких альфа-джазів у Львові не буде».

Про історію конфлікту між львівськими активістами та фестивалем читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: