У Львові батьків закликають заповнити анкету програми «Здорові діти»

O6X06B0

27 березня у львівських школах стартував унікальний соціально-медичний проект «Здорові діти», аналогів якому немає в усій Західній Україні. Організатори закликають батьків долучитися, заповнивши відповідні анкети.

Проект «Здорові діти» охоплює 115 шкіл Львова. Він скерований на те, щоби зрозуміти, що робиться з нашими дітьми, каже організатор і професор кафедри педіатрії Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького Сергій Няньковський.

«За деякими даними, 95% дітей, які закінчують школу, мають ті чи інші хронічні захворювання. Складається таке враження, що школа, замість того, щоби поліпшувати здоров’я, призводить до того, що стан здоров’я погіршується настільки, що діти стають масово хворими», — переконаний Сергій Няньковський.

організатор і професор кафедри педіатрії Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького Сергій Няньковський. Фото: Дивись.info

За словами педіатра, у перших класах у дітей з’являються розлади травної системи, порушення постави хребта тощо. І якщо одразу пояснити батькам, як поводитися з малечею у цей період, у майбутньому можна уникнути медичного втручання.

Анкети, які розробили експерти проекту, спрямовані на те, щоби виявити порушення здоров’я школярів на ранніх етапах.

Читайте також: Конкурс на посаду головного лікаря Львівщини — фарс, — Заслужений лікар України

«Ми роздали по школах 70 тисяч анкет, щоби отримати максимальний результат. Тому наполегливо просимо батьків заповнити їх, — каже начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик. — Моніторинг стану здоров’я дітей — одне з найважливіших завдань. Отримавши результати такого анкетування, ми зможемо у навчальних закладах займатися попередженням захворювань, долучати вчителів фізкультури до цього, викладачів «Основ здоров’я», батьків у рамках тренінгів, а також зможемо говорити про зміну раціону харчування у шкільних їдальнях».

Анкета, яку мають отримати батьки школярів, складається 89 питань та порад. Організатори відзначають, що результати анкетування будуть готові за два місяці. Їх можна буде знайти на порталі zdorovidity.org.ua, де логіном для входу слугуватиме номер телефону, який батьки вкажуть в анкеті. Наразі портал доробляють.

Детальніше про проект «Здорові діти» читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: