Росія не намагатиметься повністю окупувати Україну, – політолог

0_f0e3e_b7ae8496_XL

Росія не намагатиметься повністю окупувати Україну, у неї для цього немає ресурсів. Набагато вірогідніше для неї утримати проросійський уряд за умов збереження територіальної цілісності України.

Таку думку висловив політолог Євген Магда у Львові на презентації своєї книги «Гібридна агресія: уроки для Європи», передає ІА Дивись.info

За словами автора, мета книги – транслювати свій досвід до Європи в умовах гібридної агресії.  «Якщо ми хочемо транслювати свій досвід до Європи, то маємо говорити з Європою тією мовою, яку вона може почути», – сказав автор книги.

«Ми не повинні жити ілюзіями, що всі в Україні будуть консолідуватися і шукати ефективні пошуки вирішення ситуації. В цьому контексті нам треба європейська допомога і трансляція нашого досвіду для тих, хто зацікавлений у тому, аби дізнатися правду», – вважає політолог.

За його словами, це ті країни, які переживають передусім за власну долю: країни Балтії, Молдова, Румунія, Білорусь. Магда певен, що Білорусь відчуває складність ситуації, але не завжди може зістрибнути із російського гачка.

Читайте також: Політичне вбивство – традиція російської політичної культури, – політолог

Політолог у своїх судженнях приходить до висновку, що Україна зуміла зламати тренд розуміння гібридної війни.

«Ситуація між Україною та Росією не вписується у стандартне розуміння гібридної війни, бо Росія виступає не просто у ролі агресора, а намагається максимально приховати свій вплив, максимально уникнути відповідальності. Я переконаний, що Росія збиралася «розібратися» з Україною ще у 2014 році шляхом створення в Україні низки сепаратистських республік, які б відрізали Наддніпрянську і Західну Україну від Чорноморських та Азовських портів. Уявіть собі, що не можна вивозити вантажі не лише на територію ОРЛДО, а взагалі не можна вивозити ані зерно, ні олію, нічого...», – сказав Євген Магда.

Утім, цього не сталося і тепер успіх нашої країни експерт вбачає тому, що Україна стане контрибутором безпеки для частини Європи.

Книга Євгена Магди випущена двома мовами: українською та російською, ближче до літа вийде англійською.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: