Знести чи помилувати: крапку у справі скандального ЖК «Хмельницький парк» суд поставить 10 квітня

sud_3

10 квітня суд остаточно вирішить, що робити із скандальною новобудовою на вулиці Богдана Хмельницького, яка належить ТОВ «МС Імперіал».

Відповідна ухвала з’явилася у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«У провадженні Львівського апеляційного господарського суду знаходиться апеляційна скарга Товариства з обмеженою відповідальністю МС Імперіал на рішення господарського суду Львівської області від 08.02.2017 року у справі № 914/2746/16», – написано в ухвалі.

Нагадаємо, що позивачем у справі є Львівська міська рада, а відповідачем ТОВ «МС Імперіал», яке на вулиці Богдана Хмельницького, 230А звело багатоквартирний житловий комплекс «Хмельницький парк».

Як стверджує позивач, відповідач користується спірною земельною ділянкою без укладення договору оренди та без належно оформлених документів, що надають йому право здійснювати забудову земельної ділянки. Згідно із законом, така забудова має бути знесена.

Відтак 8 лютого, незважаючи на те, що Львівська міська рада погодилася на мирову угоду, Господарський суд Львівської області зобов’язав ТОВ «МС Імперіал» знести скандальний житловий комплекс, а зайняту земельну ділянку привести до попереднього стану.

Натомість 20 лютого Галицький районний суд ухвалив це одне рішення у справі скандальної новобудови – наклав арешт і заборонив будь-які роботи, щоправда, тепер йдеться вже про кримінальне провадження.

ТОВ МС Імперіал подало апеляцію, яку 20 березня мав розглянути Львівський апеляційний суд, однак представник відповідача на судове засідання не з’явився.

Читайте також: Суд постановив знести ЖК «Хмельницький парк»

«Представник відповідача (скаржника) в судове засідання не з’явився, поряд з цим, 20.03.2017 року на електронну адресу суду від останнього надійшло клопотання про відкладення розгляду справи (вх.№01-04/2021/17 від 20.03.2017 року).

Читайте також: ЖК «Хмельницький парк» опинився під арештом

Враховуючи клопотання скаржника, з метою повного та всебічного дослідження матеріалів справи, колегія суддів вважає за необхідне розгляд справи відкласти», – йдеться в ухвалі.

Відтак розгляд справи відбудеться 10 квітня о 10.10.

Водночас, щодо новобудови триває ще одне, тепер уже кримінальне, провадження за ст. 366 ККУ (службове підроблення), за якою слідчі підозрюють забудовника у внесенні неправдивих даних у відповідні будівельні декларації. Суд, що засідав 15 березня, задовольнив клопотання слідчих на доступ до документів, що зберігаються в ДАБІ.

«Подане клопотання мотивоване тим, що документи, які знаходяться у Державній архітектурно-будівельній інспекції у Львівській області, мають суттєве значення для всебічного, повного та неупередженого розслідування кримінального правопорушення, у зв'язку із виниклою необхідністю встановлення обставин внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей», - йдеться в ухвалі суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: