Avellana Gold представила перші результати проекту з розвитку Мужіївського родовища поліметалів

IMG_6480

Вчора, 28 березня, Державна служба геології та надр України разом із заступником міністра економіки Максимом Нефьодовим провела зустріч з керівниками компанії-інвесто ра Avellana Gold, що займається реалізацією проекту з розвитку Мужіївського родовища поліметалів (Закарпатська область).

Вчора, 28 березня, Державна служба геології та надр України разом із заступником міністра економіки Максимом Нефьодовим провела зустріч з керівниками компанії-інвесто ра Avellana Gold, що займається реалізацією проекту з розвитку Мужіївського родовища поліметалів (Закарпатська область).

Avellana Gold представила перші результати діяльності, зокрема щодо покращення екологічної ситуації поблизу родовища та обговорила подальші перспективи проекту, передає прес-служба Держгеонадр.

«Для потенційних інвесторів Україна дуже цікава. Але, на жаль, реальних геологічних проектів, що фінансуються за рахунок іноземного капіталу у нас обмаль. Один з них – це проект за участі Avellana Gold на Закарпатті – Мужіївське родовище поліметалів, – розповідає керівник Держгеонадр Микола Бояркін. – Як нам стало відомо, компанія вже ліквідовує негативні наслідки діяльності попередніх видобувних підприємств та відновлює екологію на цій території. Зазначу, це якраз одна з вимог, яка вказана у спецдозволі на користування надрами Мужіївського родовища поліметалів і в окремому пункті про особливі умови розробки».

Як повідомили представники Avellana Gold, упродовж 2017 року компанія розпочне утилізацію відходів на поверхні, проведе рекультивацію земельних ділянок та їхнє озеленення. За словами керівника українського представництва компанії Миколи Гожика, вже встановлені фільтри з природних мінералів для нейтралізації кислих вод і контролю наявності в них важких елементів. Компанія відновлює функцію відстійника, розташованого на околиці села Мужієва.

«Це дуже складний в усіх сенсах проект – технологічному та фінансовому. Але цей проект реальний. І я готовий реалізувати його якнайшвидше. Для нас вкрай важливо, що місцеве населення його підтримує. На родовищі ми будемо використовувати лише ті інноваційні технології, що безпечні для довкілля. Окрім цього, цей проект передбачає створення 500 робочих місць з перспективою на 20-40 років», – зазначив генеральний директор Avellana Gold Брайян Севідж.

Довідка: компанія-інвесто р Avellana Gold у 2016 році придбала підприємства «Карпатська рудна компанія» і «Західна геологорозвідува льна компанія», які володіють спеціальними дозволами на геологічне вивчення з дослідно-промисл овою розробкою та видобуток поліметалевих руд на Закарпатті (Мужіївське, Берегівське і Квасівське родовища).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: