Сестра загиблого в Іл-76 десантника повертає Порошенку орден брата

орден

Сестра десантника Іллі Гайдука, який загинув у збитому бойовиками літаку Іл-76, Іляна Гайдук повертає президенту України Петру Порошенку орден брата через його позицію щодо вироку генералу Віктору Назарову.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Петро Олексійович, у відповідь на вашу відкриту підтримку генерала В.Назарова, засудженого в службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 воїнів, хочу повернути вам Орден ”За мужність” третього ступеню, що був даний вами моєму брату посмертно. Вину генерала доказав суд і ГПУ, та ви, попри це, даєте власну оцінку щодо вироку, порушуючи Конституцію України», - написала вона.
Гайдук також дорікнула президенту за те, що він нібито проігнорував звернення родин загиблих десантників зустрітись з ним. «Через короткий час після катастрофи Іл-76, Ви нагороджуєте генерала Назарова таким же орденом Богдана Хмельницького третього ступеня за мужність, як і наших хлопців посмертно, не уточнюючи, в чому ж саме вона проявлялась, чи за 49 загиблих чи за знищення військового майна? Ви ігноруєте звернення батьків у відкритому листі щодо відсторонення генерала від військової служби на час проведення судового розслідування, а також прохання родин загиблих зустрітись з Вами», - написала вона.

Нагадаємо, що 8 березня Порошенко у зв’язку з вироком суду, який визнав винним Назарова у катастрофі літака Іл-76 і засудив його до 7 років позбавлення волі, заявив, що пропонуватиме відновити діяльність спеціальних військових судів. «Розумію горе родин. Але по-справжньому винним у загибелі наших героїв є ворог… За останні три роки ми виховали нове покоління ініціативних, сміливих, а часом і відчайдушних командирів, які забезпечують захист нашої України. Стриножити їх судовими рішеннями було б нерозумно з точки зору гарантування обороноздатності та безпеки», - переконаний президент.
За його словами, саме тому він планує запропонувати відновлення спеціальних військових судів відповідно до існуючих міжнародних практик. «Оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові спеціалісти, військові експерти і військові судді, а не цивільні. Принаймні зараз, поки триває ця жахлива підступна гібридна війна», - наголосив Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: