Активісти у Львові принесли труну під російський банк (фото, відео)

17634584_368612346866307_574268414573884314_n

Активісти у Львові блокують роботу «доньки» російського Свербанку – VS Банку. Під приміщенням банку протестувальники запалили димові шашки та принесли труну з російським прапором.

Про це повідомив на сторінці у Facebook громадський активіст Олег Радик.

Акція відбувається проти присутності російських банків у Львові. Нагадаємо, що напередодні депутати львівської міської ради поширили звернення щодо необхідності деокупації банківської сфери в Україні.

«Національний банк заявив, що єдиним цивілізованим шляхом виходу російського капіталу з банківської системи в Україні є продаж фінустанов російської федерації або поступове скорочення їхньої присутності на вітчизняному ринку. Боротися з агресором, який вдався до прямої експропріації українських підприємств в анексованому Криму та на окупованому Донбасі його ж методами – націоналізацією компаній на користь України. Ми категорично проти того, щоб дозволити продаж фінустанов з російським корінням, які працюють у нашій країні. Ми вимагаємо від президента невідкладно скликати РНБО та розглянути питання про блокування роботи російських банків з подальшим їхнім переходом у власність української держави. Ми також заявляємо про те, що у разі продажу російських банків будь-яким інвесторам, усіма законними методами добиватимемося блокування їхньої роботи під новими вивісками та не будемо вважати цих покупців добросовісними набувачами, адже переконані, що акцизи мають належати державі Україна та її народу», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що 99,9% акцій VS Банку належать групі Sberbank Europe AG (Австрія) яка, в свою чергу, повністю належить російському Сбербанку.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: