Львівський суд вирішив долю українських алмазних родовищ (відео)

434021

Сьогодні Львівський апеляційний адміністративний суд поставив крапку в тяганині щодо видання ТзОВ «ЄвроГаз Мінералс» спецдозволу на користування надрами Середньопридніпровського блоку Українського щита, потенційно родючого на алмази.

Сьогодні Львівський апеляційний адміністративний суд поставив крапку в тяганині щодо видання ТзОВ «ЄвроГаз Мінералс» спецдозволу на користування надрами Середньопридніпровського блоку Українського щита, потенційно родючого на алмази.

Справа в тому, що раніше рішенням Львівського окружного адміністративного суду підприємству (попри порушення процедури отримання спецдозволу), дозволили користуватись надрами родовища, хоча за законом це мала би вирішувати виключно Державна служба геології та надр України. Відповідно, служба подала апеляцію.

На сьогоднішньому засіданні суддя зачитав рішення апецяційного суду, в якому частково задовольнив вимоги Держгеонард. Із рішення слідувало, що служба має розглянути заявку ТзОВ «ЄвроГаз Мінералс» на отримання спецдозволу згудно із законом. Відповідно, рішення адміністративного суду про примусове надання спецдозволу - скасоване.

Детально про ситуацію та потенційну небезпеку від рішення адміністративного суду ми вже писали. Читайте про це тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: