У Львівській міськраді хочуть запровадити механізм місцевих ініціатив

a06779cf6497442b65fd5fae52113a1d_XL

05 квітня 2017 року о 14.00 у каб. 202 Львівської міської ради (м. Львів, пл. Ринок, 1) відбудеться громадське слухання проекту Положення про місцеві ініціативи у м. Львові.

05 квітня 2017 року о 14.00 у каб. 202 Львівської міської ради (м. Львів, пл. Ринок, 1) відбудеться громадське слухання проекту Положення про місцеві ініціативи у м. Львові.

Відповідно до Положення, місцева ініціатива – одна з форм участі членів територіальної громади Львова у місцевому самоврядуванні. Місцева ініціатива оформлюється проектом рішення з будь-яких питань, які віднесені до компетенції Львівської міської ради, внесена в порядку, передбаченому  Положенням та Регламентом Львівської міської ради, для розгляду на найближчій сесії ради.

За словами експерта Українського незалежного центру політичних досліджень Іван Лукері, місцеві ініціативи діють майже у всіх містах заходу України  - Ужгороді, Івано-Франківську, Чернівцях, Луцьку, Рівному та у Києві.

«Механізм місцевих ініціатив спрямовує громадську активність у правове поле без будь-якого блокування та акцій. Це можливість самому підготувати текст рішення щодо питання, яке вас хвилює, зібрати підтримку – голоси мешканців. Згодом ця ініціатива потрапляє на сесію міськради, тобто виходить на конструктивне обговорення в сесійну залу ради».

«Ініціатором внесення місцевої ініціативи на розгляд Львівської міської ради є ініціативна група членів територіальної громади міста Львів в кількості не менше 5 осіб, кожній з яких виповнилося 18 років та які зареєстровані на території міста Львова не менш, як один рік. Для внесення місцевої ініціативи ініціативній групі необхідно зібрати 1500 підписів членів територіальної громади, які досягли 18 років та зареєстровані в межах територіальної громади», - зазначається у Положенні.

Ознайомитись з проектом положенням та додати коментар можна за посиланням.

Також можна надіслати пропозиції в ел. вигляді на ел. скриньку: [email protected] до 04.04.2017р.

Реєстрація учасників громадського слухання проводиться на підставі документа, що посвідчує особу (паспорт громадянина, посвідчення водія або іншого документа, що посвідчує чи ідентифікує особу). Додаткову інформацію можна отримати за телефонами 297-57-63

Довідка:  громадське слухання проекту Положення про місцеві ініціативи в м. Львів проводиться з ініціативи управління «Секретаріат ради». Проект положення підготований управлінням на основі рекомендацій Українського незалежного центру політичних досліджень та Івана Лукері зокрема.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: