У МЗС РФ хочуть залучити експертів, щоб дізнатися, хто такий український народ

detail_b934627332e9311f378bdfb6bf59dc6e

У МЗС РФ запропонували «проаналізувати, хто такий український народ, і в чому його справжні споконвічні інтереси» із залученням «міжнародних експертів».

Про це на брифінгу в Москві заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає УНІАН.

«Серйозна робота – це важка, болісна, але єдино можлива в цьому випадку робота над помилками, над багаторічними помилками – відмова від націоналізму, відмова від ставки на радикальні сили, пошук національного консенсусу, припинення тих методів роздирання суспільства... зокрема, за мовною ознакою, і дійсно спроба аналізу інтересів України, спроба проаналізувати, хто такий український народ, у чому його справжні споконвічні інтереси, з кого він складається, як забезпечити права всіх категорій населення», - сказала Захарова.

«Це колосальна робота. Тут вже факелами і націоналістичними гаслами не відбудешся. Тут потрібно серйозно, можливо, навіть із залученням міжнародних експертів з тих організацій, які виробляють міжнародні положення про захист прав людини, національних меншин», - додала вона.

«Хочу підкреслити, що це не найгірше з того, що буде, оскільки ніхто не ставить бар'єри на шляху до абсолютного ідеологічного колапсу, навпаки, процес тільки набирає обертів, потім просто люди будуть ставити питання «хто винен» і шукати винних вже не на Донбасі, а в Києві і великих містах, в сусідніх будинках тощо», - заявила вона.

Захарова також заявила, що «не можна весь час годувати людей» зовнішнім ворогом і говорити про «міфічні танки, які, мабуть, по повітрю перекидають в Україні», а також про «агентів Кремля».

Як відомо, Росія грунтує свою правову позицію на твердженні, що бойовики на Донбасі самі знайшли зброю – радянську або залишену українською армією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: