Держпідприємство, яке обслуговує Чорнобильну АЕС, намагалося вкрасти 13 мільйонів

Прокуратурою Київської області розпочато провадження щодо службових осіб державного підприємства, що обслуговує Чорнобильську АЕС, які намагались заволодіти понад 13 млн гривень.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

З’ясовано, що службовими особами державного підприємства, яке здійснює свою діяльність з метою належного матеріального забезпечення та функціонування Чорнобильської АЕС, як замовником державних закупівель по спецодягу для працівників підприємства, належним чином не перевірено достовірність та відповідність документів тендерної пропозиції одного з учасників тендерної документації. У зв’язку з чим, не відхилено вказані пропозиції та не прийнято рішення про визнання торгів такими, що не відбулись.

У подальшому, за результатами закупівлі, переможцем конкурсу визнано суб’єкт господарювання, який надав пропозиції із найнижчою ціною. Однак у подальшому переможець тендеру відмовився від укладення з державним підприємством договору про закупівлю товарів і переможцем було визнано наступного учасника із найвищою ціною, яким проведено закупівлю товару у товариства, що відмовилось від укладення договору. При цьому сума закупівля удвічі перевищила вартість придбаного товару.

За вказаними фактами відносно службових осіб суб’єкта господарювання та державного підприємства прокуратурою Київської області зареєстровано кримінальне провадження за ст. 366 (службове підроблення) та ст. 367 (службова недбалість) КК України.

Поряд з цим, вирішується питання про скасування прийнятих за результатом конкурсу рішень у судовому порядку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: