Наші зусилля у судах лежать мертво, — голова НАБУ

http://photo.unian.net
Голова НАБУ Артем Ситник

Голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, 31 березня, під час брифінгу, заявив, що сьогодні співробітники НАБУ відчувають сильний тиск і супротив своїй діяльності.

Голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, 31 березня, під час брифінгу, заявив, що сьогодні співробітники НАБУ відчувають сильний тиск і супротив своїй діяльності, передає ІА Дивись.info

Директор НАБУ Артем Ситник зазначив, що супротив у боротьбі з корупцією наростає щодня.

«Такого тиску на експертів, який був у справі Насірова, я не бачив ніколи, — каже голова бюро. — Зараз ми повинні пройти аудит в НАБУ і в парламент заводять людину, яка за місяць так і не пояснила, звідки взялася і хто її запросив. Такі дії не сприяють антикорупційній реформі».

За його словами, сьогодні НАБУ провело величезний обсяг роботи: накладений арешт більше, ніж на 3 мільярди гривень; встановлено збитки на 82 мільярди гривень; розслідуються справи топ-чиновників (голови виборчої комісії, голова фіскальної служби тощо) та топ-менеджмент великих державних підприємств.

Читайте також: Ця ситуація неприпустима, — директор НАБУ про судовий розгляд справи Насірова

«Наші зусилля лежать у судах лежать мертво. Щоби антикорупційна реформа не перетворилася на профанацію, потрібно зробити дві надважливі речі: не провалити судову реформу та вирішити питання з головним контролюючим органом по перевірці е-декларацій (НАЗК, — авт.ред.)».

Також Артем Ситник наголосив, що зараз іде сповільнення процесу створення антикорупційного суду, бо це буде точка неповернення.

Нагадаємо, голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник 31 березня критично висловився про роботу Національного агентства з питань запобігання корупції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: