У львівському виші буде група, де навчатимуться студенти із вадами слуху

В Українському католицькому університеті викладачі кафедри загальної та соціальної педагогіки створюють інклюзивний простір із підтримки студентів із вадами слуху і запрошують на навчання у вищій школі, відкриття якої планується восени 2018 року.

В Українському католицькому університеті викладачі кафедри загальної та соціальної педагогіки створюють інклюзивний простір із підтримки студентів із вадами слуху і запрошують на навчання у вищій школі, відкриття якої планується восени 2018 року.

Про це повідомляє офіційний веб-сайт Українського католицького університету.

Першим кроком до цього стало – створення у відділі студентських справ УКУ сектору із супроводу студентів із особливими потребами. Другим – зустріч очільника сектору, доцента кафедри соціальної педагогіки Ігоря Кобеля з головою правління Українського товариства глухих Іриною Чепчиною. Триває підготовка до підписання Меморандуму про співпрацю і партнерство.

«Студенти з порушенням слуху можуть бути такими ж успішними в навчанні, як й інші студенти. Але вони не завжди мають хороші результати ЗНО при вступі, оскільки відчувають при складанні іспитів психологічний дискомфорт і невпевненість через свої фізіологічні особливості.

Відтоді, як ввели ЗНО серед абітурієнтів зменшилася кількість вступників із порушеннями слуху. Вони не можуть реалізувати свій потенціал і отримати вищу освіту та працювати за професією, про яку мріють. Ми постараємося це виправити. До проголошення Незалежності України УТОГ нараховувало 60 тис членів. Серед них було лише 139 осіб з вищою освітою. Зараз в Україні є перші двоє глухих жінок, які здобули науковий ступінь. Одна з них працює співробітником Національної Академії педагогічних наук, інша – директором школи для глухих дітей», – зазначив викладач соціальної педагогіки УКУ Ігор Кобель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: