В очах мешканців я виглядаю як зрадник, - мер Борислава від «Самопомочі» більше не може приймати сміття

17553509_1488903614454701_3083353784802791437_n
Фото: прес-клуб Львів

Місто Борислав не може більше приймати ТПВ зі Львова через блокування мешканцями місцевого сміттєзвалища.

Про це під час прес-конференції розповів міський голова Борислава Ігор Яворський, - передає кореспондент Дивись.info.

«Мене змусила бути тут  ситуація з вивозом сміття зі Львова та думка громади. Останній тиждень проблема якою  я змушений найматися це львівське сміття. Згідно протоколу обласної комісії з надзвичайних ситуацій я змушений був підписати угоду і прийняти 300 тон сміття зі Львова. Ця ситуація не відповідала ані бажанню, ані можливостям міста.

Як тільки в Бориславі дізналися, що львівське сміття буде приїжджати до нас, люди пішли на крайні заходи і вже понад тиждень ми маємо у себе перекритий в’їзд на сміттєзвалище, маємо блокування і повне незадоволення людей. В мене особисто закінчилися аргументи, завдяки яким мені в попередні рази вдавалося переконувати мешканців приймати сміття зі Львова.

[dyvys_blockqoute text="Як тільки в Бориславі дізналися, що львівське сміття буде приїжджати до нас, люди пішли на крайні заходи" author="Ігор Яворський"]

Ми це робили двічі, сумарно прийняли майже 2400 тон, це багато враховуючи що наш полігон знаходиться у межах населеного пункту. В мене аргументи закінчилися а в людей  закінчилося розуміння ситуації», – заявив Ігор Яворський.

За його словами вчора відбулася сесія міської ради на якій депутати заборонили приймати відходи з інших населених пунктів. Зокрема з 1 травня має бути припинення приймання відходів з Трускавця.

«Я повинен пояснити свою позицію, тому що відверто кажучи в очах мешканців міста я з кожним днем все більше виглядаю як брехун і зрадник, тому що коли ми вдруге погодилися приймати сміття зі Львова я обіцяв, що це буде останній раз, але так не сталося. Мені задавали питання, якщо ми цього разу приймемо де гарантія що не буде наступного, бо люди не знають кінцевого вирішення і не бачать в найближчому часу вирішення цієї проблеми. Тому люди з нерозумінням ставляться до пропозиції приймати ТПВ в черговий раз. В нас складна екологічна ситуація і тому таку позицію людей я розумію і поділяю», - заявив мер Борислава.

Водночас Ігор Яворський закликав не політизувати проблему. Він наголосив, що люди, які блокують сміттєзвалище не мають стосунку до жодної політичної сили, а є простими мешканцями міста. Мер Борислава також запевнив, що на нього не чинилося жодного тиску щодо львівського сміття ні з боку обласної і центральної влади ні з боку міської влади Львова.

Нагадаємо, Ігор Яворський балотувався на посаду мера Борислава від об'єднання «Самопоміч».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: