Польща звинуватила російських авіадиспетчерів у катастрофі Ту-154 під Смоленськом

b66b4de944062f

Польща висунула нові звинувачення в катастрофі літака Ту-154 під Смоленськом, при якому загинув президент країни Лех Качиньський.

Польща висунула нові звинувачення в катастрофі літака Ту-154 під Смоленськом, в якому загинув президент країни Лех Качиньський.

Як заявив генеральний прокурор Марек Пасенко, до авіакатастрофи привели умисні провокації російських авіадиспетчерів.

За даними Генпрокуратури, для звинувачення російських диспетчерів вдалося зібрати всі необхідні докази. Також авіакатастрофу спровокували дії невідомого третьої особи, яка перебувала в башті управління польотами, впевнені у відомстві.

Як уточнює Newsweek, Генпрокуратура сформулювала запит для російської влади в надії отримати юридичну допомогу та допитати диспетчерів. Розкрити деталі справи у відомстві відмовилися.

Польща відновила розслідування авіакатастрофи під Смоленськом на початку лютого 2017 року. Тоді в Міністерстві оборони заявили, що отримали повні відомості про подію завдяки свідченням приладів на борту від зльоту до краху.

Польща і раніше припускала, що однією з причин події могли стати дії диспетчерів, проте Росія це заперечувала.

Ту-154 М, на якому летів президент Польщі Лех Качинський, звалився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Всі, хто знаходилися на борту 96 осіб, включаючи главу держави, його дружину і ряд чиновників, загинули. Розслідування Міждержавного авіаційного комітету показало, що причиною аварії стало рішення екіпажу не йти на запасний аеродром, а також недоліки в забезпеченні польоту і підготовці до нього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: