Суд заарештував чотирьох організаторів провокацій у Гряді

17619059_1510532892344373_1630968017_n-1

Суд ухвалив рішення заарештувати чотирьох осіб, які підозрюються в організації провокацій в селі Гряда на Львівщині.

Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

«Прокуратурою Львівської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом Управління СБ України у Львівській області, за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.110 ( посягання на територіальну цілісність і недоторканість України за попередньою змовою групою осіб), ч.2 ст.161 ( порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, та іншими ознаками), ч.2 ст.345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) та ч.3 ст.296 (хуліганство, пов’язане з опором представникові влади, які припиняли хуліганські дії) КК України.

У межах досудового розслідування чотирьом особам повідомлено про підозру за ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України за попередньою змовою групою осіб), крім того двом з них ще й інкриміновано вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків)», – йдеться у повідомленні.

Судом останнім обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 29 березня, приблизно о 10-ій, у селі Гряда Жовківського району зупинилися три автобуси, з яких вийшли близько півтори сотні людей. Витягнувши плакати з провокативними гаслами, на кшталт «Ні! Геноциду поляків», невідомі особи повністю заблокували трасу.

Щоправда, акція була нетривалою. На місце події прибули правоохоронці. Частина учасників акції втекла, решта ж були затримані і доправлені до райвідділу, де їх допитали і склали протоколи.

У провокаторів вилучили інструкції, квадрокоптер, телефони та фотоапарати. Серед учасників акції були школярі, а також багато осіб під дією алкогольних чи наркотичних речовин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: