В уряді і парламенті критикують абонплату за газ

_95434262_gasplita

Платіжки за газ таки можуть зрости. Найбільше - для тих, у кого газові плити.

Проти рішення регулятора у сфері комунальних послуг (НКРЕКП) щодо абонплати за підключення до газових мереж висловився прем'єр, міністр енергетики, а також низка депутатів.

Уряд звернеться до Комісії з регулювання у сферах енергетики і комунпослуг із закликом переглянути рішення про запровадження абонплати за газ. Про це повідомив у Facebook прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він твердить, розрахунки показали, що «збільшення (сум у платіжках за газ. - Ред.) дійсно є і становить у середньому в розрахунках від 1,3 до 3 разів, особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках».

«Це неприпустимо! Ні я, ні уряд це категорично не підтримуємо», - написав прем'єр. Він додав, попри те, що комісія не підпорядковується Кабміну, він вимагатиме, аби це рішення переглянули.

Проти абонплати висловився і міністр енергетики Ігор Насалик.

«Якщо запроваджувати абонентську плату за газ, то потрібно вже абонентську плату за воду запроваджувати, за каналізацію», - заявив міністр, наголосивши водночас, що її запровадження є компетенцією НКРЕКП.

У НКРЕКП вважають ухвалене рішення правильним. Там нагадують, що воно ухвалене у відповідності до закону «Про ринок газу», який вимагає відокремлення постачання і транспортування газу, а також погоджено із МВФ.

Там запевняють, що для споживачів, які використовують газ для опалення, а також у газових колонках, платіжки не зміняться, а можуть навіть і зменшитися. А для споживачів із газовими плитами, платіжки яких можуть зрости, передбачений перехідний період для адаптації до нових розрахунків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: