Будинок композитора Ярославенка не відновили, бо мерія не надала проекту, – представник забудовника

d8a1a0e96dcd5284449d827719db8d2b

Забудовник мав намір виконати рішення суду про відбудову зруйнованого будинку відомо композитора Ярослава Ярославенка на однойменній вулиці, але не отримав від міської ради необхідних документів.

Про це під час прес-конференції заявила представник Ростислава Мельника Катерина Шубка, передає ІА Дивись.info.

«В інвестора є одночасно і дозвільні документи на проектування будинку, які ніхто не скасовував і рішення суду про відбудову. Згідно рішення суду інвестор мав відновити будинок на підставі проектно-кошторисної документації. Інвестор неодноразово звертався до міської ради з приводу надання цієї документації. Але йому було надано тільки ескізний проект. Згідно законодавства для проведення відбудови ескізний проект не є дозвільним документом, як не є ним і рішення суду. Для цього потрібно отримати містобудівні умови і обмеження, виготовити робочий проект, зробити експертизу, отримати дозвіл на виконання будівельних робіт. Для того, щоб виконати всі ці дії подавалися неодноразові  звернення. Він мав намір виконати ці рішення суду однак відповіді не отримав», - заявила Катерина Шубка.

За її словами, тепер інвестор будуватиме на місці зруйнованої історичної пам’ятки те, що вважатиме за потрібне, однак з ЛМР було укладено угоду про те, що у новому будинку 397 квадратних метрів буде передано місту під дитячу студію.

Читайте також: Це злочин – захисники історичної спадщини про рішення виконкому щодо будинку композитора Ярославенка

Нагадаємо, скандал навколо зруйнованого забудовником будинку відомого композитора Ярослава Ярославенка триває уже багато років. У 2008 році він був викуплений у мешканців та зруйнований, а на його місці мала постати багатоповерхівка.

Коли у справу втрутилася громадськість забудовник запропонував після зведення нового будинку виділити 95 кв м його площі під музей, була також пропозиція відбудувати фасадну стіну історичної будівлі.

11 лютого 2014 року Сихівський районний суд виніс рішення про зобов’язання забудовника Ростислава Мельника відновити будинок українського композитора Ярослава Ярославенка.

Забудовник – президент компанії “Ріел-груп” Ростислав Мельник заявив, що компанія подаватиме апеляцію на це рішення. Пізніше, у 2015 році, Ростислав Мельник заявив про намір відбудувати будинок у первісному вигляді. Ці заяви лунали публічно, тож дещо заспокоїли громаду.

Зараз же, згідно із рішенням виконкому, питання відновлення будинку вже не стоїть на порядку денному, замість історичної будівлі постане новобудова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: