Десант хірургів з Америки приїздить до Львова оперувати дітей-сиріт

93e90c6d3941da026731b28aac682e32
Фото ілюстративне. Джерело: Dolina.uz

Протягом квітня 2017 року п’ятеро медиків зі США у Львові оперуватимуть сиріт у Львові, які мають вроджені або післятравматичні вади і через це — менше шансів на усиновлення.

24 квітня до Львова прибуде делегація медпрацівників зі США, які безкоштовно оперуватимуть тут дітей-сиріт із вродженими або післятравматичними вадами.

Фундація «Дітям.Медасист» з 1990 років надавала допомогу сиротам у Криму, працюючи в тісній співпраці з Республіканською дитячою лікарнею та у Сімферополі, розповідає американський хірург Чарльз Мур.

Починаючи з 2006 року, фундація присилала команду спеціалістів, які самі оплачували свої витрати, для того, щоби надавати хірургічну допомогу кримським сиротам з важкими вродженими або післятравматичними вадами, через що їх не усиновлювали. Багатьох з них, за словами хірурга, після цих операцій знайшли родини як в Україні, так і у Сполучених Штатах. Після анексії Криму Росією, медики припинили свою діяльність, однак зараз планують її відновити вже у Львові.

«Сподіваємося, ми будемо в силах продовжити нашу роботу у Львові, де є чотири сиротинці, — зазначає Чарльз Мур. — Мета нашої справи — не тільки проведення операцій тим, кому вони потрібні, але не робляться з певних причин, але і, свого роду, реклама, спроба вказати суспільству на особливу групу малих безбатченків. Вади, що вони мають зводять їх шанси на усиновлення практично до нуля. Ми хочемо дати їм шанс. Так, ми маємо певний досвід праці у Криму. Але не знаю, наскільки це можна порівнювати зі Львовом, умови в якому, принаймні, на перший погляд, виглядають набагато сучасніше, ніж у Сімферополі. Це буде, свого роду, експеримент з метою дізнатись, чи ми дійсно тут потрібні».

Дітей для операцій відбиратиме львівський хірург дитячої лікарні «Охматдит» Андрій Дворакевич.

Команда лікарів прибуде до Львова 24 квітня. Серед медиків-добровольців — Кевін Ніл (дитячий хірург-ортопед), Майкл Ерхард (дитячий уролог), Адам Моль (пластичний хірург), Деймон Віктор (протезист) та Чарльз Мур (хірург).

25 квітня лікарі консультуватимуть пацієнтів, а вже наступні три дні — оперуватимуть їх.

«Якщо все спрацює цього року, будемо будувати плани на майбутнє. На мою думку, краще рухатись уперед поволі. Окрім операцій, ми також плануємо прочитати  лекцію студентам-медикам», — додає Чарльз Мур.

29 квітня медики відлітають назад до США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: