ВАСУ дозволив підозрюваному у корупції судді брати участи у конкурсі у новий Верховний суд

news_20160104_161021_1451923821

Вищий адміністративний суд України скасував рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів про відсторонення підозрюваного у корупції судді Вищого господарського суду Артура Ємельянова від участі у конкурсі на посаду судді в новому Верховному суді України.

Як повідомила прес-секретар ВАСУ Галина Гаєвська, таке рішення було ухвалено вчора, 3 квітня, передає УНІАН.

«Визнати незаконним та скасувати рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів від 8 лютого 2017 року в частині зупинення кваліфікаційного оцінення стосовно Ємельянова до набрання законної сили вироку суду або припинення кримінального провадження», – йдеться у резолютивній частині рішення ВАСУ, яку процитувала Гаєвська.

За її словами, на практиці це означає, що, незважаючи на те, що проти Ємельянова відкрито кримінальне провадження і відсторонено від здійснення судочинства, він може брати участь у конкурсі на посаду суддю Верховного суду.

Як повідомлялося, 18 жовтня 2016 року ГПУ повідомила про підозру суддям Вищого господарського суду Ємельянову і Віктору Татькову у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376, ч. 2 ст. 376-1 КК України.

У відомстві зазначили, що слідство має докази того, що ці особи у 2011- 2014 роках фактично підпорядкували собі систему прийняття судових рішень.

За словами генпрокурора Юрія Луценка, досліджується близько 7 тис. випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ та заяв, втручання у діяльність суддів з метою винесення ними потрібних зловмисникам неправосудних рішень в господарських судах всіх інстанцій.

Ємельянову було обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,5 млн грн.

12 січня 2017 року Вища рада юстиції на два місяці відсторонила Ємельянова від виконання обов’язків, термін якого збігав 12 березня.

3 березня 2017 року Ємельянов виграв позов про поновлення на посаді.

12 березня Вища рада правосуддя продовжила до 17 квітня 2017 року термін відсторонення Ємельянова від виконання обов’язків судді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: