Антимонопольний комітет перевірить становище олігархів на українському ринку газу

1_10

Кабінет міністрів України доручив Антимонопольному комітету з’ясувати, чи мають компанії олігархів – Дмитра Фірташа, Сергія Льовочкіна та Юрія Бойка – монопольне становище на ринку газу.

Про це повідомляє «Економічна правда».

Таким чином уряд відреагував на вимоги фракції «Радикальної партії» Олега Ляшка. Кабмін доручив створити робочу групу із цього приводу.

Лідер «Радикальної партії» з усією парламентською фракцією прийшов на засідання Кабміну 5 квітня. Йому дали виступити з заявою щодо рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про встановлення абонплати за лічильники.

Ляшко наголосив, що НКРЕКП не скасувало, а призупинило рішення – а виникло воно, на переконання «радикалів», у результаті корупції.

«Нафтогаз» звертає увагу на те, що так звані газзбути – псведопостачальники газу, переважна більшість яких належать Фірташу, – є непотрібними посередниками газу для населення, не несуть відповідальності та ризиків, пов'язаних із постачанням газу, та не створюють додаткової цінності для споживачів», – сказав він.

«У мене питання: чому олігархи Фірташ, Льовочкін, Бойко під прикриттям влади сидять на газовому ринку. Чому українці 24 мільярди в рік мають витягнути з власної кишені за договорняк між олігархами і владою?» – обурився Ляшко.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман погодився, що розрахунки були необґрунтовані та запропонував доручення уряду: «Перший віце-прем'єр сформує групу, почнемо працювати – залучимо всі необхідні міністерства, плюс Міністерство внутрішніх справ».

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував доручити Антимонопольному комітету з’ясувати монопольне становище на ринку газзбутів Фірташа і Льовочкіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: