Завтра молоді львівські художники презентують спільну виставку «Потік часу»

Завтра, 6 квітня, у музейно-культурному комплексі пивної історії «Львіварня» відкривається виставка, яка знайомитиме гостей із роботами трьох молодих художників та друзів: Мирослави Бачкур, Сергія Декалюка та Вадима Панченка.

Кожен із авторів виставки по-своєму «працює» з часом. Сергій Декалюк фіксує прості речі – миттєвості  щирих емоцій, а героями його полотен постають пересічні люди.

«Створюючи ці позитивні образи, я веду власний щоденник, колекціонуючи, таким чином миті радості, любові, добра. Коли стаєш свідком чогось доброго і водночас простого, то це додає ще більше оптимізму на хороше майбутнє в умовах сьогодення. У своїх роботах стараюсь відкинути все зайве, залишивши тільки мить прекрасного. Хочу, аби люди звертали побільше уваги на такі прості речі» - коментує автор.

Мирослава Бачкур акцентує свою увагу на результаті. «Результат – це щось нейтральне: ані погано, ані добре, це констатація факту і наслідок процесу: фізичного і культурного. Сучасна культура – тілоцентрична», - вважає авторка.

На полотнах Мирослави плоть та тіло мають не лише фізичний вимір, але є культурними поняттями, складовою нової моделі реальності. Вони є результатом світоглядних змін, що знаменували перехід від Слова до Тіла, від духовності до тілесності, від вербального до візуального. .

Вадим Панченко намагається зафіксувати, зловити на своїх полотнах саме момент. Момент – це те, що кожен з нас переживає щодня, але не помічає. «Моменти – це те з чого складається наше життя, приємна інфантильна його частина, будь це гонитва за голубом, чи промінь сонця дорогою в школу», - ділиться Вадим Панченко.

Експозиція «Потік часу» триватиме у арт-просторі «Львіварні» з 6 квітня до 3 травня 2017 року.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: