Депутат ЛМР просить пояснити, що робиться з позашкільною освітою у Львові

f

Депутат ЛМР Юлія Гвоздович закликала директора департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Галини Слічної підготувати та організувати публічний звіт про стан позашкільної освіти у Львові.

Про це йдеться у запиті депутата.

«Загрозливими виглядають публічні дані Департаменту освіти і науки ОДА Львівської області, що позашкільною освітою у м. Львові охоплено лише 32% школярів, в той час як середній показник по Львівській області 43,1%, а в Україні – 60%. Така ситуація вимагає з’ясування причин, системного підходу до вирішення та підвищення частки зайнятих позашкільною освітою учнів», - йдеться у запиті депутата.

Від департаменту вимагається підготувати та організувати публічний звіт про стан позашкільної освіти у Львові, зокрема, по показниках: охоплення дітьми позашкільною освітою, кількості закладів позашкілля та гуртків у них, кількості дітей, які займаються за кожним напрямком позашкільної освіти.

Крім цього вимагається провести перевірку закладів позашкільної освіти на предмет ефективності та публічності використання батьківських та бюджетних коштів, провести аналіз потреб та інтересів дітей шкільного віку, залучивши як батьків, так і дітей, профільні громадські організації, колективи установ та інших зацікавлених груп мешканців, провести експертне обговорення з фахівцями у галузі педагогіки, соціальних працівників та психологів щодо вдосконалення позашкільної освіти у Львові.

За результатом проведених аналізів, перевірок та обговорень депутат просить сформувати «Програму позашкільної освіти м. Львова» на майбутні роки та передбачити кошти на її реалізацію, передбачити розширення різноманітності гуртків позашкільної освіти та груп продовженого дня у школах у наступному навчальному році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: