Адміністрація Трампа розраховує надати Україні летальну зброю, – американський сенатор

mccain_002_650x410
Джон Маккейн / РБК-Україна

В адміністрації Президента США Дональда Трампа серйозно замислилися про забезпечення України летальною оборонною допомогою.

Про це в інтерв'ю американському виданню The Weekly Standard розповів сенатор від Аризони, голова комітету із питань збройних сил Джон МакКейн. Він каже, що у Білому домі розуміють, що цей крок розлютить Кремль.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон, який планує зустрітися із Президентом Росії Володимиром Путіним наступного тижня, підтримав ініціативу надання Україні летальної допомоги ще у січні. Маккейн сказав, що Тіллерсон на зустрічі у вівторок розповів, що у США з'явилася така можливість.
«Він точно сказав, що ми повинні надати більше допомоги. Вони серйозно розглядають можливість більшої допомоги українцям. Я нагадав йому, що цей пункт є у законопроекті про оборону. Він розглядає цей варіант», – заявив МакКейн.
Інші члени команди Трампа, як повідомляється, були менш прихильні України. Вони робили все можливе, щоби ідею про надання зброї Україні активно не розглядали у Республіканській партії. Юристи політичної сили не знають точно, якої позиції стосовно цього дотримується сам Трамп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: