Бюджетні рекорди: за перший квартал року Держгеонадра перевершили план на весь рік

_dsc7932

За перші три місяці цього року Державна служба геології та надр України поповнила державний бюджет України на 292,6 млн грн.

За перші три місяці цього року Державна служба геології та надр України поповнила державний бюджет України на 292,6 млн грн.

Ці кошти надійшли від продажу та надання (у т.ч. продовження строку дії) спеціальних дозволів на користування надрами, - йдеться на сайті державної служби.

Як зазначають в Держгеонадрах, це на 13% більше від річного плану (бюджетом було заплановано річне надходження у сумі 260 млн грн).

Якщо порівнювати, то надходження до державного бюджету за рахунок продажу спецдозволів у 2015 році становило 179,4 млн грн, у 2016-му – 433,8 млн грн. А лише за перший квартал цього року Держгеонадра залучила до держбюджету 292,6 млн грн.

«За три місяця наша Служба виконала річний план надходжень до бюджету. Досягти  таких результатів нам вдалось за рахунок продажу спеціальних дозволів  на користування надрами, за розширення меж ділянок, на які раніше було надано спецдозвіл, за продовження  строку дії, поновлення в дії, переоформлення спецдозволів»,– розповів Микола Бояркін, керівник Державної служби геології та надр України.

Нагадаємо, Держгеонадра стала ініціатором відкритих аукціонів з продажу спецдозволів: збільшено термін підготовки до аукціонів з 15 до 75 днів, ми домоглися відкриття інформації про кінцевого бенефіціара, уся інформація про учасників аукціонів висвітлена на сайті Держгеонадр, самі торги відбувається з он-лайн трансляцією на офіційному YouTube-каналі.

«У 2015 році Держгеонадра провела три аукціони і залучили близько 45 млн грн. Торік відбулось два аукціони і залучено до держбюджету понад 16 млн грн. А нещодавно ми провели перший аукціон цього року. Лоти, які купили на торгах – це ділянки з підземними водами, сума – 308 тис. грн», – зазначив Дмитро Абрамович, начальник управління надрокористування та міжнародного співробітництва Держгеонадр України.

До слова, Держгеонадра вже готується до другого аукціону з продажу спецдозволів на користування надрами в 2017 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: