Великодні свята у Львові: програма заходів

Кожного року традиційно до Великодня у Львові організовують багато цікавих тематичних заходів, безліч атракцій, майстер-класів та фестивалів. Цього року мешканцям та гостям міста пропонують цікаві заходи в центрі та районах міста.

Цього року «Великодній ярмарок» вже увосьме працюватиме щоденно з 7 квітня до 9 травня. На ярмарку постійно працюватиме торгова галерея із різноманітними подарунками та сувенірами, а також гастрономічний сектор зі стравами галицької кухні в оновленому форматі.

Ольга Гренюх, менеджер ТОВ «Львівські ярмарки»

За словами менеджерки ТОВ «Львівські ярмарки» Ольги Гренюх, у Львові пройде Великодній сніданок – це інтерактивна вистава, де розповідають про всі традиції святкування Великодня для гостей закордону. На закінчення цього сніданку буде відбуватися фестиваль маївок разом із Софією Фединою.

«Новинкою «Великоднього ярмарку» є те, що ми створили цікавий фотосектор – напис Великодній ярмарок, який є інтерактивний, букви цього елементу є рухомі і сторений він з будівельного сміття», - розповіла Ольга Гренюх.

На площі Музейній відбудеться VII щорічний «Фестиваль Писанок», подія, у фокусі якої великодня писанка перетворюється на мистецький об’єкт.

З нагоди великого свята Воскресіння Христового Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького запрошує львів’ян та гостей міста на традиційні Фестини «Великдень у гаю», які відбудуться 16-17 квітня.

Соломія Довгань, науковий співробітник Музею народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького

Як розповіла співробітниця Шевченківського гаю Соломія Довгань, на Фестинах буде діяти ряд святкових галявин, на яких водитимуть гаївки та веснянки, на гостей чекатимуть забави й веселі розваги. Головна подія свята - Великодній акція, що об’єднає понад 1000 осіб в «Алею благословення».

Впродовж святкування також відбудуться виступи фольклорних колективів, привітання від християнських спільнот, естрадних виконавців. Головні гості Фестин - ансамбль з Австрії «Народна танцювальна група Штайн» (нім. «Volkstanzgruppe Stein») з нижньо-австрійського міста Креме.

Для найменших учасників свята на дитячій галявині - давні традиційні Великодні забави, гаївочки. А галявина середньовічних лицарів запросить дітей на майстер-класи лицарських боїв.

Окрім цього, у багатьох локаціях будуть проводитись майстер-класи з різних тематичних мистецтв, організовані виставки.

Програма святкування

Подія Місце Дата/Час Організатор
1. Фестиваль писанок Пл. Музейна 01 - 23 квітня ПП «Дік Арт»
2. Великодній

ярмарок

Просп. Свободи 7 квітня - 9 травня ТзОВ «Львівські Ярмарки»
3. Майстер-клас «Сонцесяйна писанка» (за участі керівника дитячої студії

образотворчого мистецтва «Пілот» К. Дмитраш)

Бібліотека №22, вул. С. Петлюри, 41 6 квітня 15.00 ЦБС для дітей Львова
4. Містерія «Страсті Христові» Церква св. Свщм. Йосафата 9 квітня ЛГМО «Українська молодь - Христові»
5. Етновишкіл «За

тиждень

Великдень»

Бібліотека №3 Вул. М Хвильового, 3 10 квітня 15. 00 ЦБС для дітей Львова
6. Арт-майданчик

«Великодні

мотиви»

Бібліотека №13 вул. Князя Романа, 32 10 квітня 12. 00 ЦБС для дітей Львова
7. Майстер-клас до Великодніх свят Міський народний дім Збоїщ 12 квітня 17.00 Міський народний дім Збоїщ
8. Народознавчий лекторій «Мандрує світом Великдень» Бібліотека Ы°10 Вул. Залізняка, 5 12 квітня 11.30 ЦБС для дітей Львова
9. Народознавчо- мистецька вітальня «Орнамент української писанки» Бібліотека №24 вул.Дніпровська, 11 13 квітня 13.30 ЦБС для дітей Львова
10. Етнографічний мікс «Великдень - свято добра і перемоги життя над смертю» Бібліотека №26 вул.Окружна, 29 13 квітня 16.00 ЦБС для дітей Львова
11. Арт-проект «Інший Великдень» Центральна Дитяча Бібліотека, вул. Окуневського, 3 13 квітня 16.00 ЦБС для дітей Львова
12. Народознавчі

оповідки

«Великоднє диво - писанка»

Центральна Дитяча Бібліотека, вул. Окуневського, 3 14 квітня 14.00 ЦБС для дітей Львова
13. Великдень в Гаю Музей народної архітектури і побуту ім. Климентія Шептицького 16-17 квітня 13.00-18.00 Музей народної архітектури і побуту ім. Климентія Шептицького, ТРК «Люкс»
14. «Поливаний

понеділок»

Площа Ринок, центральний вхід у Ратушу 17 квітня 12.00-16.00
15. Великодні дзвони - 2017 Площа перед пам'ятником Івана Франка 20 квітня 2017 10.00-17.00 Департамент освіти і науки ЛОДА
16. Родинне свято

«Великодній

моріжок»

Бібліотека №9 Вул. Личаківська, 189 20 квітня 12.00 ЦБС для дітей Львова
17. Благодійний

фестиваль

«Святкуймо

Воскресіння

разом»

Музей народної архітектури і побуту ім. Климентія Шептицького 23 квітня 13.00-20.00 Благодійна

організація

«Фундація

Духовного

Відродження»

УГКЦ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: