На Львівщині затримали раніше судимих з гранатою та пістолетом

92238

Зловмисники організували зустріч у селищі Добротвір, під час якої мали обговорити умови продажу викраденої іномарки.

Як з’ясували працівники Кам’янка-Бузького відділу поліції, 24 листопада минулого року раніше судимі мешканці міста Червоноград,  віком 17 та 23 роки, викрали зі стоянки автомобіль «БМВ-520» вартістю сто тисяч гривень, який належав 32-річному жителю Стрийського району.

Іномарку зловмисники переховували у різних гаражах, а згодом вирішили продати. Потенційних покупців знайшли у Червонограді. Для обговорення  умов продажу «БМВ» старший із зловмисників в ніч на 10 квітня зустрівся із ними у Добротворі.

Укласти кримінальну угоду завадили працівники поліції. На місці зустрічі поліцейські затримали і продавця і його покупців, якими виявились 29-річний житель Червонограда, та раніше судимі 31-річний червоноградець і 25-річний житель міста Соснівка.

Під час огляду автомобіля «Опель-Омега», яким покупці прибули на зустріч, було виявлено гранату «Ф-1», запал до гранати, стартовий пістолет марки «Сталкер» та 15 набоїв до нього. Зброя та боєприпаси вилучені та скеровані на експертне дослідження.

І викрадачі іномарки, і особи, які планували її придбати, затримані в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст..198 (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене зазначеними статтями, - позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Щодо викрадачів «БМВ» відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Триває досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: