За фактом сутичок на Алеї Слави в Одесі поліція проведе розслідування

Активісти заявляють, що поліцейські побили кийками кількох людей.

У центрі Одеси сьогодні близько 150 людей пікетували адміністративну будівлю Головного управління Національної поліції в Одеській області через вчорашнє затримання українських активістів на Алеї Слави, в парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка під час святкування 73-ї річниці звільнення міста від нацистів, передає кореспондент УНІАН.

За словами активістів, поліцейські побили кийками кількох патріотів, коли ті вже були в наручниках і не могли становити якоїсь загрози для оточення. Активісти вимагали відставки поліцейських керівників, які відповідали за охорону порядку.

До мітингувальників вийшли начальник ГУ НП області Дмитро Головін, його заступник Сергій Махотін, а також - начальник управління превентивної діяльності главку Іван Іщенко. Головін повідомив, що в понеділок у парку Шевченка було затримано 21 людину. За кількома фактами відкрито кримінальні провадження. «Зараз проводиться розслідування... Затримано двох провокаторів (у числі 21 людини – ред.)», - сказав Головін.

Він припустив, що українських активістів могли «жорстко затримати» столичні поліцейські, що прибули до Одеси для посилення правопорядку 10 квітня, а кияни не знають в обличчя місцевих патріотів. Головін також сказав, що за всіма фактами, що мали місце на Алеї Слави, буде проведено службове розслідування, яке триватиме приблизно 15 днів. На цей час ряд співробітників поліції будуть відсторонені від виконання службових обов'язків, в їх числі – Іщенко.

За підсумками розслідування, у разі виявлення порушень з боку поліцейських, матеріали буде спрямовано в прокуратуру Одеської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: