Правоохоронці знешкодили групу «чорних трансплантологів»

75224

У вівторок, 11 квітня 2017 року, було знешкоджено злочинне угруповання «чорних трансплантологів» у складі чотирьох осіб, які через всесвітню мережу Інтернет шукали людей для трансплантації нирок.

Про це повідомили в ГПУ.

До організованої злочинної групи входили громадяни Турецької Республіки, Республіки Білорусь та України. Зловмисники спеціально обирали жертв, які перебували у скрутному матеріальному становищі, та за грошову винагороду у розмірі від 10 до 15 тис доларів США схиляли людину продати їм свій внутрішній орган. При цьому, потерпілих зловмисники не попереджали про високий ризик для здоров’я, пов’язаний із видаленням нирки.

Після згоди потерпілих продати свій внутрішній орган, їх вивозили до Турецької Республіки та Республіки Філіппіни для проведення незаконних операцій з трансплантації нирок. Навіть продавши свою нирку, потерпілі не отримували обіцяних грошей, зловмисники зменшували «гонорар» на декілька тисяч доларів США.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини), затримано 4 осіб, причетних до вказаного злочину.

Перевіряється причетність інших осіб до вчиненого кримінального правопорушення. Триває досудове розслідування, хід якого перебуває на контролі прокуратури Київської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: