Магазини після закінчення строку оренди не покинули «Будинок книги»

IMG_1850
Будинок на пл. Міцкевича, 8. Джерело: Фотографії старого Львова

Строк дії договору оренди між «Львівкнигою» та ДП НАК «Надра України» «Західукргеологія» сплив 4 квітня. Утім підприємець та суборендарі продовжують займати площу у 700 кв.м.

4 квітня сплив термін оренди приміщень на площі Міцкевича, 8, які у дочірнього підприємства НАК «Надра України» Західукргеології» винаймало ТзОВ торгово-виробнича фірма «Львівкнига». Утім і досі на площі понад 700 кв.м. розташовуються магазини елітного одягу, яким товариство здало територію у суборенду та «Будинок книги».

Володимир Батьков, начальник юридичного відділу ДП НАК «Надра України» Західукргеологія», каже, що за місяць до закінчення дії договору підприємство відправило листи про заперечення щодо продовження дії договори оренди «Львівкнизі». Коли закінчився договір, наступного дня, 5 квітня, їм ці листи направили повторно.

«За законом, орендар, тобто «Львівкнига», зобов’язана повернути майно протягом п’яти днів після закінчення договору. У нашому випадку — 10 квітня, — каже Володимир Батьков. —  У цей день ми створили комісію, мета діяльності якої — вжити вичерпних заходів із метою повернення майна. 10 квітня, кур’єром за один день, ми скерували листа на «Львівкнигу», де зазначили, що, у зв’язку з тим, що у добровільному порядку вони майно не повернули, 11 квітня ми з комісією прийдемо для приймання цього майна».

Читайте також: Компроміс із совістю: через позицію ЛМР історична вілла Ярославенка втрачена для Львова безповоротно

Утім, як зазначає начальник юридичного відділу, у зазначений час і місце представники «Львівкниги» не з’явилися. Тому комісія склала відповідний акт і разом із супровідним листом і заявою про злочин скерували це все у правоохоронні органи. Найближчим часом підприємство планує подати позов до Господарського суду Львівської області про примусове виселення і повернення майна орендодавцю.

«Додатково ще ми склали і направили листи суборендарям про те, що договір оренди закінчився, треба з’їжджати. Але ніхто не відреагував на це», — наголошує Володимир Батьков.

Представник підприємства каже, що до 25 квітня «Львівкнига» не звільнить приміщення і, скоріше за все, буде там лишатися ще довго: навіть якщо суд займе сторону НАК «Надра України», вони подадуть апеляцію і чекатимуть вердикту. Утім Володимир Батьков переконаний, що законодавство на їхньому боці.

ІА Дивись.info не вдалося зв'язатися з представниками «Львівкниги».

Нагадаємо, у будинку на Міцкевича, 8 — на першому поверсі — «Львівкнига» сьогодні займає 743,4 кв.м. Натомість орендатор, який користується приміщеннями на пільгових умовах, під «Будинок книги» лишив менше 10 відсотків площі — близько 60 кв.м., решту — здано в суборенду комерційним структурам під магазини елітного одягу, взуття та електротехніки. За словами представників «Західукргеологія», якщо б приміщення здавали в оренду на комерційній основі, державне підприємство щомісяця отримувало б від «Львівкниги» 700-800 тисяч гривень. Наразі ж отримує в 10 разів менше.

У січні 2016 року «Західукргеологія» спробували виправити ситуацію і розірвати договір, однак спроба не вдалася.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: