Скандал: представник Росії в Радбезі нахамив британському колезі (відео)

446962

Заступник постійного представника Росії при ООН Володимир Сафронков під час засідання Ради безпеки ООН накричав на представника Великобританії Меттью Райкрофта.

Заступник постійного представника Росії при ООН Володимир Сафронков під час засідання Ради безпеки ООН накричав на представника Великобританії Меттью Райкрофта, передає Дзеркало тижня.

«Ви злякалися, сон втратили, що ми будемо співпрацювати зі Сполученими Штатами. Ви цього боїтеся, все робите для того, щоб ця взаємодія була підірвана... Подивися на мене, очі не відводь, що ти очі відводиш?» - вигукнув Сафронков.

За його словами, Райкрофт пред'явив образливі вимоги до гарантів припинення вогню у Сирії. Він звинуватив Великобританію в спробі перешкодити мирному процесу. Звертаючись до Райкрофту, Сафронков називав його на «ти»: «Ти сьогодні говорив, пан Райкрофт, не за порядком денним засідання, ображав Сирію, Іран, Туреччину та інші держави. Пан голова, прохання слідкувати за порядком розвитку засідання, якщо деякі безвідповідально, образливо, збиваючись на сленг, ставляться до свого місця в Радбезі ООН. Не смій ображати Росію більше!» – заявив Сафронков.

Райкрофт перед цим заявив, що Росія зловживає правом вето, підтримавши хімічну атаку в Сирії.

На засіданні Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй у середу, 12 квітня, Росія в черговий раз наклала вето на проект резолюції по Сирії. Документ підтримали 10 членів Ради Безпеки. Крім Росії, проти проголосувала Болівія, а Китай, Ефіопія і Казахстан утрималися від голосування.

Проект резолюції, розроблений США, Францією і Британією, засуджував дії режиму сирійського президента Башара Асада, та передбачав проведення оперативного розслідування хімічної атаки в Ідлібі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: