Верховна Рада надала пільги для сімей бійців, загиблих в Афганістан

Верховна Рада ухвалила в першому читанні і в цілому як закон про внесення зміни до статті 15 закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо надання членам сімей загиблих пільг без урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї (реєстраційний номер 5713).

Про це інформує УНІАН.

Народний депутат України Сергій Куніцин зазначив, що даним законом надано право на отримання пільг без урахування середньомісячного сукупного доходу членам сімей загиблих на війні в Афганістані. За його словами, близько половини матерів і батьків тих, хто загинули в Афганістані, вже померли. «Ви знаєте, що 3000 афганців було на Майдані, близько 200 загинули на Донбасі, тисячі воюють, сотні поранені», - сказав Куніцин.

Зокрема, йдеться про 50-відсоткову знижку плати за користування житлом (квартирна плата), користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання; 50-відсоткова знижка вартості палива, в тому числі рідкого, в межах норм, встановлених для продажу населенню, для осіб, які проживають у будинках, що не мають центрального опалення. Також передбачено безплатне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів і безплатне першочергове зубопротезування (за винятком протезування з дорогоцінних металів).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: