Як футболісти «Карпат» провели один день в армії (фото)

SONY DSC
SONY DSC

Футболісти та тренерський штаб львівського клубу побували в гостях у військовослужбовців 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ.

Змінивши на деякий час ігрову форму на військовий однострій «зелено-білі» поспілкувалися з однолітками, познайомилися з різноманітними зразками стрілецької зброї, а також взяли участь у практичних заняттях з тактичної медицини та вогневої підготовки.

Після детального інструктажу по заходам безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю гості виконали навчальні вправи стрільб з пістолета Макарова, автомата Калашникова. Не усім вдалося з першого разу поцілити у мішені, але промахи компенсувалися дружніми порадами інструкторів та жартами товаришів: «головне, аби по воротах влучали». Однак були і такі, які показали добрі результати, як-от захисник Іван Лобой, який таки провів результативну стрільбу. ‑ У дитинстві ходив із дідусем на полювання – розповів він.

За словами головного тренера Олега Дулуба такі виїзди дуже корисні: «Переповнений позитивними враженнями: вже забув, коли останній раз був в армії, здається ще у 85-му році. Тут справжні війська. У мене зараз великий рівень адреналіну в організмі. Хлопці теж зарядились емоціями. Хотів їм показати, що існує інше життя, аби вони відчули цю різницю.

Наступним етапом візиту стала зустріч футболістів з особовим складом 184-го Навчального центру на невеличкому стадіоні, де на них вже чекали зо три сотні футбольних вболівальників. Команда не могла не віддячити за такий теплий прийом, тому із собою вони захопили десяток нових м’ячів, а також клубний прапор з автографами «левів».

Спілкування з майбутніми захисниками пройшло у теплій та щирій атмосфері. Зокрема, Шина (бразилець Алвеш дос Сантос Рожеріо) та Пас (аргентинець Крістіан Пас) продемонстрували особисту техніку під час набивання м’яча. А найцікавіше відбулося вже під завершення зустрічі. Підопічні Олега Дулуба отримали своєрідний виклик на міні-матч від військовослужбовців строкової служби котрий футболісти не змогли не прийняти. У ролі арбітра виступив Юрій Поклад, а кількість гравців у командах налічувала по шість футболістів. Відстоювати честь «левів» зголосилися Роман Підківка, Олексій Дитятьєв, Дмитро Кльоц, Ігор Худоб’як, Назар Вербний та Олександр Гладкий. Про рахунок, мабуть, не варто й казати – перемогла дружба.

-​ Переповнений виключно позитивними враженнями, ‑ розповів захисник Олексій Дитятьєв. ‑ Поспілкувались із солдатами, побачили запал у їхніх очах. Добре, що приїхали сюди, зарядились емоціями та сподіваюсь, що нас запросять знову.

У свою чергу заступник начальника 184-го Навчального центру Академії сухопутних військ по роботі з особовим складом підполковник Володимир Безбородов подякував команді за підтримку, подарунки та висловив переконання в тому, що дружні стосунки продовжуватимуться й надалі.

Підполковник Віталій Іванов

Фото автора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: