Росія не братиме участі у Євробаченні-2017 – заява EBU

38231536_303

Росія не братиме участі в пісенному конкурсі Євробачення-2017 Києві.

Про це йдеться в офіційній заяві Європейської мовної спілки EBU.

Зауважується, що Росії запропонували дві альтернативи: транслювати виступ обраної конкурсантки Юлії Самойлової з Москви або обрати іншого учасника. Обидві пропозиції в РФ не прийняли.

«Обидві пропозиції були відхилені Першим каналом, а нині вони повідомили, що не мають наміру транслювати конкурс «Євробачення-2017». На жаль, це означає, що Росія вже не матиме змоги взяти участі в цьогорічному конкурсі», – йдеться у заяві.

У заяві також засуджується рішення України про заборону на в’їзд Самойловій, однак зауважується, що підготовка до проведення конкурсу в Києві триває, а головним пріоритетом залишається видовищне шоу.

Національна суспільна телерадіокомпанія України, як мовник-організатор міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017, офіційно повідомила Європейську мовну спілку про заборону Службою безпеки України в’їзду на територію України учасниці від Російської Федерації Юлії Самойловій, йдеться в коментарі НСТУ щодо відмови РФ від цьогорічного конкурсу.

«Поважаючи бажання ЄМС забезпечити участь у пісенному конкурсі представників 43-х країн, підтримуючи традиційний дух Євробачення, українська сторона неодноразово пропонувала Російській Федерації направити в Київ учасника, який не порушував законодавство України. Однак, російська сторона залишила своє рішення незмінним», - йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: