У Єрусалимі тисячі вірян пройдуть Шляхом скорботи з молитвою за Україну

9cdc2dbf278b55c93924f6e131e2dbab

У Єрусалимі сьогодні, в Страсну п’ятницю, тисячі людей пройдуть хресною ходою Via Dolorosa (Шлях скорботи) з молитвою за Україну.

У Єрусалимі сьогодні, в Страсну п’ятницю, тисячі людей пройдуть хресною ходою Via Dolorosa (Шлях скорботи) з молитвою за Україну, передає УНІАН

Православні віряни з України та різних куточків світу нестимуть 100 відомих в Україні чудотворних ікон Пресвятої Богородиці, повідомляє центр інформації Української православної церкви Московського патріархату.
«Щорічно у Велику п’ятницю в Єрусалимі звершується хресна хода саме тими вулицями, де колись ступала нога Христа Спасителя, який ніс свій важкий хрест. Кожного року звершується чин такої хресної ходи, який очолює Блаженнійший патріарх Єрусалима і всієї Палестини. Місія «Господнім шляхом в молитві за Україну» – це масштабна хресна хода, яку організовує Українська православна церква, зі 100 іконами Божої Матері, які для цього привезені в Єрусалим. Ця хресна хода є особливою, сугубою молитвою за нашу багатостраждальну Україну», - сказав керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній (Паканич).

За його словами, ідея місії «Господнім шляхом в молитві за Україну» з’явилася на сході України, де майже три роки не вщухає війна.
«Блаженніший митрополит Онуфрій благословив цю молитву. Тому до Єрусалима привезені ікони з усіх куточків України. Біля цих ікон звершують свої молитви наші віруючі на півночі, півдні, сході, заході, в центрі України. Це молитва, яка об’єднується в Єрусалимі і в Україні. Ми, віруючі люди, усі свої уповання покладаємо на Бога. І тому ми віримо, що Господь, який постраждав у ці дні в Єрусалимі, і Божа Матір, яка була присутня при цьому, обов’язково допоможуть», - зазначив митрополит Антоній.

 

Як повідомляв Центр інформації УПЦ МП, місію «Господнім шляхом у молитві за Україну» з благословення предстоятеля УПЦ МП Онуфрія реалізують Центр інформації УПЦ МП, Паломницький центр і Благодійний проект «Наша лепта».
Після хресної ходи Шляхом скорботи організатори представлять ікони Патріарху Єрусалимському Феофілу III у його резиденції напередодні Великої суботи з проханням молитв за Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: