Скандальний нардеп Артеменко у США найняв лобіста

andrij-artemenko_large

Виключений з фракції «Радикальної партії» народний депутат Андрій Артеменко найняв американського лобіста Дейла Армстронга для отримання політичних послуг.

Інформацію з реєстру лобістських контрактів Міністерства юстиції США оприлюднило видання «Новое время», пише УП.

У контракті зокрема зазначено, що Артеменку надаватимуться послуги зі стратегічного консультування та представництва для просування відносин між США та Україною, у т.ч. щодо взаємодії з державними службовцями, законодавцями та урядовими установами.

Підписант контракту сплачуватиме за отримані послуги $30 тис. на місяць до моменту припинення дії угоди, термін дії якої  становить 3 місяці.

Як відомо, газета The New York Times повідомляла, що нардеп з фракції Радикальної партії Ляшка Андрій Артеменко передав колишньому раднику президента Дональда Трампа Майклу Флінну план нормалізації відносин між Україною і Росією для скасування санкцій.

План передбачає виведення всіх російських військ зі Східної України і референдум про передачу Криму в оренду Росії на 50 або 100 років.

Також Артеменко начебто передав у США докази корумпованості президента України Петра Порошенка.

Сам Артеменко стверджував, що не передавав жодного плану у Білий дім, а був залучений США до перемовин з українського питання.

Генеральна прокуратура відкрила провадження щодо Артеменка про державну зраду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: