Синютка розповів, як сміттєві перевізники відмивають гроші з львівського бюджету

16409916_1737638119884796_797248108_o

Машина AVE-Львів із документами про вивіз сміття у Дніпро вивантажила відходи поблизу Самбора. Таким чином йде відмивання грошей із міського бюджету Львова.

Про це сьогодні, 18 квітня, під час апаратної наради у наголосив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, передає Справжня Варта.

«У суботу машина AVE-Львів із документами про вивіз сміття у Дніпро опинилась у Самбірському районі. Водій машини дуже дивно вибрав дорогу із Львова до Дніпра через об’їзну міста Самбора. Мабуть, це найкоротша дорога у Дніпро. Із відповідними документами про те, що сміття їде у Дніпро, водій вирішив вивантажити його у районі об’їзної районного центру», - розповів голова ОДА.

Читайте також: На Самбірщині біля траси скинули гори сміття. Стрілки вказують на Львів (фото)

Він додав, що таким способом йде відмивання грошей із міського бюджету.

«Виділяють гроші із міського бюджету на комунальне підприємство, далі уже – перевізнику і замість того, щоб витрачати їх на пальне і інші витрати, водії висипають сміття у області й таким чином гроші кладуться у кишені», - додав Синютка.

Він дав доручення керівнику СБУ Львівщини та начальник ГУ Національної поліції області відреагувати на цю ситуацію.

Нагадаємо, згідно Єдиного реєстру досудових розслідувань у ході проведення досудового розслідування по кримінальному провадженні №12017140000000004 від 04.01.2017 було встановлено, що службові особи суб’єктів господарювання, які здійснюють вивезення твердих побутових відходів з м.Львова, шляхом зловживання своїм службовим становищем, заволоділи коштами міського бютжету м.Львова, які виділялися для компенсації фактичних додаткових витрат на перевезення ТПВ для всіх категорії споживачів в умовах форсмажорних обставин.

Читайте також: Як сміттям викачували гроші з львівського бюджету, або Ще одна афера з відходами

Під час слідства встановлено, що сміття зі Львова вивозило 5 підприємств, серед яких було ТзОВ «Аве-Львів».

Зазначимо, що 14 липня минулого року в ЛМР затвердили Програму забезпечення вивезення та захоронення ТПВ протягом червня-грудня 2016 року, у якій, згідно з п.4, відшкодування додаткових витрат на перевезення ТПВ для всіх категорій споживачів в умовах форс-мажорних обставин здійснюється за рахунок бюджету розвитку міста.

Відшкодування здійснюються 2 способами: внесенням коштів на рахунок ЛКП «ТФ Львівспецкомунтранс» для подальшого здійснення розрахунків з виконавцями послуг (ТзОВ «Аве-Львів») або внесенням коштів на рахунок Львівських комунальних підприємств для подальшого здійснення розрахунків з виконавцями послуг (ТзОВ «Аве-Львів»).

Встановлено, що кошти за вивезення сміття надходили на рахунки інших підприємств, серед яких ТОВ «Аралія Груп», розташоване за адресою м. Київ, вул. Васильківська, буд. 30.

Виявляється, що впродовж 2016-2017 років освоїло найбільшу суму бюджетних коштів на вивезення ТПВ зі м. Львова є ТОВ «АВЕ Львів», частину цих коштів і було перераховано ТОВ «Аралія Груп».

Коли справою зацікавилися правоохоронці, то історія повторилася. У Києві, на вулиці Васильківській ніякої «Аралії Груп» не знайшли. А допитаний директор заявив, що ні сном ні духом про ніяку таку компанію не знає, не відає і її директором ніколи не був.

«Вказані обставини свідчать про ознаки фіктивності ТОВ “АРАЛІЯ ГРУП” ЄДРПОУ 40778321, а відповідно господарські відносини ТОВ «АВЕ Львів» (ЄДРПОУ 33951598) та ТОВ “АРАЛІЯ ГРУП” ЄДРПОУ 40778321 також можуть бути фіктивними і здійснюватися з метою заволодіння бюджетними коштами, які виділялися із міського бюджету міста Львова, шляхом проведення безтоварних операцій та конвертування безготівкових коштів у готівку.

Тому у слідства виникла необхідність у проведенні позапланової документальної перевірки ТОВ «АВЕ Львів» (ЄДРПОУ 33951598), що зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 на предмет дотримання податкового законодавства при проведенні фінансово-господарських операцій», – зазначено у документах справи.

Зрештою, суд ухвалив задовольнити клопотання слідчого про позапланову перевірку TOB «АВЕ Львів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: