Клієнтами електронного студентського квитка будуть близько 23 тисячі студентів

Сьогодні у Національному університеті «Львівська Політехніка» відбулася прес-конференція щодо запровадження електронного студентського квитка.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Триває прийом заявок на конкурс із розробки електронного студентського квитка. Ініціатори проекту кажуть – суть квитка полягає у забезпеченні максимального функціоналу для студента «Політехніки».

«Інформатизація входить у сферу нашої діяльності. Маємо електронне віртуальне навчальне середовище Львівської Політехніки, де студенти мають можливість користуватися електронними засобами навчання, перевіряти свої знання. Є електронна бібліотека університету. Одним з кроків інформатизації університету є якраз створення електронного мобільного студентського квитка.

Через цей квиток студент матиме змогу отримувати розклад, консультації до іспиту, доступ до електронних засобів навчання, опитування й анкетування і так далі. Клієнтами квитка будуть близько 23 000 студентів денної та заочної форми навчання. Думаю, проект буде успішним та буде поширеним на інші навчальні заклади України», - розповів проректор НУ «Львівська Політехніка» Дмитро Федасюк.

Як повідомили ініціатори, квитки будуть безкоштовними для кожного студента «Львівської Політехніки». Щодо наповнення розробники наголошують – це може бути і читацький квиток, і гуртожиток, різноманітні голосування – перелік функціоналу електронного мобільного квитка є дуже широким.

«Це проект, що надзвичайно важливий для всього студентського середовища. Маю надію, що він буде запроваджений серед всіх вищих навчальних закладів Львова. Саме до цього конкурсу в Студентській раді Львова створена робоча група і ми будемо спільно працювати над додатковими функціями. Коли будемо мати доступ до бази даних, віртуальний кабінет, бачити рух наших коштів, наші стипендії, витрати на поїздки в одній програмі мобільного додатку – це неабияк спростить студентське життя. Також є важливий момент – у Львові навчається велика частина студентів з інших регіонів України. Через цей проект можемо розробити знижки для них – дати їм доступ до культурно-масових закладів, щоб студент набирався наших традицій, бачив наше суспільство. Маю надію, що квиток запровадять якнайшвидше», - наголосив голова студентської ради міста Львова Руслан Сагановський.

«Приємно зазначити, що вища освіта крокує в інноваційному часі. Розвиток ІТ – один з пріоритетів розвитку міста, що динамічно проникає у різні галузі. Перед тим – у культуру та економіку, зараз ми спостерігаємо проникнення в освіту. Щиро дякую, що «Львівська Політехніка» виступила ініціатором запровадження мобільного електронного студентського квитка. Адже це дозволить студентам офіційно використовувати усі надбання технологічного прогресу. Це нововведення зменшить час та зробить процес навчання динамічним, комфортним та результативнішим», - заявила директор департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: