Письменники, редактори та перекладачі з усього світу зберуться у Львові

Сьогодні, 19 квітня, відбулася зустріч міського голови Львова Андрія Садового із Виконавчим директором Міжнародного ПЕН-клубу у Лондоні Карлесом Торнером, на якій обговорили проведення Міжнародного конгресу ПЕН-клубу у Львові 18-24 вересня цього року.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Карлес Торнер вчора і сьогодні має ряд зустрічей з важливими людьми нашого міста з точки зору підтримки, партнерства та спонсорства проведення Міжнародного конгресу ПЕН-клубу у Львові.

«Інтернаціональний ПЕН-клуб дуже задоволений тим, що наш конгрес пройде у Львові. Останні роки ми уважно стежимо за діяльністю львівських письменників, які є членами українського ПЕН-клубу. Ми знаємо, як важко ваша країна переживає останні роки через агресію Росії, тому дуже важливо, що у нас у конгресі є голос українських письменників. Коли Інтернаціональний ПЕН-клуб отримав запрошення провести свій конгрес в Україні, усі його учасники добре зустріли таку пропозицію.

Після того як рішення про проведення конгресу ПЕН-клубу у Львові – місті, яке увійшло до спадщини ЮНЕСКО, яке має статус «Місто літератури» - було остаточно ухвалено, ми маємо змогу зустрітись з організаційною командою і я дуже приємно вражений, адже цей конгрес дуже багато означає як для Інтернаціонального ПЕН-клубу, так і для Львова», - додав Карлес Торнер, Виконавчий директор Міжнародного ПЕН-клуб у Лондоні.

Нагадаємо, 18 листопада віце-президент Українського центру міжнародного ПЕН-клубу, який об'єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів, Андрій Курков та міський голова Львова Андрій Садовий підписали меморандум про проведення 83-го міжнародного конгресу ПЕН-клубу у Львові у вересні 2017 року.

Вісімдесят третій конгрес ПЕН-клубу відбудеться у Львові. На ньому очікується 250 делегатів-опінієн-мейкерів (творці точок зору) із 101 країни світу, а також зіркові гості – Світлана Алєксєєвіч, Тімоті Снайдер, Пітер Померанцев, Адам Загаєвський та інші. Попередній конгрес був проведений в регіоні Іспанії Галісія.

ПЕН-клуб (International PEN) є вагомою міжнародною неурядовою організацією, яка об'єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів від 1921 року. ПЕН-клуб перебуває в формальних консультаційних зв'язках з ЮНЕСКО і має спеціальний консультативний статус в Економічній і Соціальній Раді ООН. Це одна із найстаріших організацій, яка бореться за права людини і одна із найстаріших міжнародних письменницьких організацій. Свого часу до ПЕН-клубу належали Джозеф Конрад, Бернард Шоу, Герберт Уеллс, а очільниками були Джон Голсуорсі, Генріх Белль, Маріо Варгас Льйоса.

Першим президентом Українського Центру ПЕН став український правозахисник, публіцист, релігієзнавець і філософ Мирослав Маринович. Нині Український ПЕН Центр очолює Микола Рябчук, український журналіст, публіцист, літератор та перекладач.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: