У Мережі запустили флешмоб на підтримку пам’ятника Франку в Іспанії

franko

Об'єднання асоціацій українців Іспанії запустило у Мережі флешмоб на підтримку спорудження у Мадриді пам’ятника Іванові Франку.

Об'єднання асоціацій українців Іспанії планує спорудити пам’ятник українському письменнику, поету і громадському діячу Іванові Франку у Мадриді. Про це йдеться на їх офіційній сторінці у Фейсбуці.

«Це буде український монумент в Іспанії, данина іспансько-українському міжкультурному діалогу», — зазначають ініціатори.

Аби про задум дізналося більше людей, Об’єднання запустило у Мережі флешмоб #MonumentoIvanFrankoEnMadrid.

  1. Роздрукувати плакат флешмобу:https://drive.google.com/file/d/0B3GXzuN8SP3vMGhhM3ZmblBZNkE/view
  2. Сфотографуватися з роздруком.
  3. Опублікувати на своїй сторінці у Фейзбуці з хештегом #MonumentoIvanFrankoEnMadrid.

Читайте також: Я не стидаюся жебрати, бо роблю це для установи культури, — директор музею Франка (інтерв’ю)

Сьогодні до ініціативи вже долучилися директор музею Франка у Львові Богдан Тихолоз, член виконкому Об'єднання асоціацій українців Іспанії для монументалізації Івана Франка — Орест Антошків, Член виконкому Об'єднання для монументалізації Івана Франка в Іспанії - Хорхе Мартін, вчитель Іспанської мови та літератури, історик та інші.

Нагадаємо, в інтерв'ю Дивись.info Богдан Тихолоз розповів, що Іван Франко — письменник і мислитель світового рівня. Але його світове значення, ще не означає світового визнання. Відтак, франкознавець наголосив, що необхідно перетворити Івана Франка на бренд України.

«Ми працюємо на культурному ринку і повинні працювати за його законами. Музей повинен стати частиною культурного ландшафту Львова і для цього Франка треба перетворити із обличчя 20-гривенвої купюри на друга, батька, але не у високому, пафосному сенсі, а рідного, живого персонажа, — зазначив директор музею. —  Хороший приклад — Моцарт в австрійській культурі. Якщо людина, яка не любить класичної музики, є пересічною тощо приїжджає до Відня і проводить там кілька днів, чи буде вона знати, хто такий Моцарт? Стовідсотково буде знати! І я підозрюю, що вона таки піде на концерт, послухає музику, привезе цукерки, лікер, фігурку і так далі. Хтось каже, що це комерціалізація. Правильно. Але вона ніяк не шкодить образу справжнього Моцарта. Навпаки, вона допомагає: тоді з’являються ресурси, інтерес, світова слава».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: