Інтерпол оголосив у міжнародний розшук екс-керівників «Оранти»

75f1cb2f82478be6726744c52707098c3b8409a6

Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишніх голову наглядової ради НАСК «Оранта» Олега Спілку і члена наглядової ради Олександра Тимінського на прохання України.

Про це повідомили в юридичній фірмі «Ілляшев і Партнери», що представляє інтереси «БТА Банку (Казахстан) – найбільшого акціонера НАСК «Оранта»,передає УНІАН.

За інформацією юристів, Спілка і Тимінський звинувачуються в розкраданні майна НАСК «Оранта» на суму більш як 10 млн дол. Згідно з матеріалами кримінального провадження, в 2008 році вони організували схему передачі підконтрольній фірмі прав на товарні знаки НАСК «Оранта». Ціна угоди становила 6 млн грн. Два місяці потому ті самі знаки були передані назад «Оранті» в оренду терміном на п`ять років, за що страхова компанія заплатила понад 65 млн грн. У 2009 році за аналогічною схемою було здійснено виведення коштів при продажу та зворотній купівлі НАСК «Оранта» часток у статутному капіталі ТОВ «Гарант-Асістанс», внаслідок яких компанії було завдано збитків у розмірі 16 млн грн.

Також повідомляється, що Нацполіція пред`явила підозру громадянам Спілці й Тимінському за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) із санкцією до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Довідка

СК «Оранта» була заснована в 1921 році. До 1993 року компанія мала назву «Укрдержстрах». Компанія є членом Ліги страхових організацій України, Української федерації страхування, Моторного (транспортного) страхового бюро України, Ядерного страхового пулу та інших професійних об`єднань.

Основними власниками компанії є «БТА Банк», Казахстан (35,1700%), кіпрські компанії Backwood Holdings Limited (13,7400%) і Geswood Holdings Limited (11,2800%).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: