Донеччанка привезла до Львова виставку (фото)

liudmyla-Ognieva
Людмила Огнєва /Український погляд

У Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка відкривається виставка вишитих орнаментів донеччанки Людмили Огнєвої.

У Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка відкривається виставка вишитих орнаментів донеччанки Людмили Огнєвої.

Про це повідомляє портал «Український погляд».

Відкриття експозиції 21-го квітня о 15:00. Виставка «Культурний простір Донбасу. З нами Бог і Україна» триватиме до 20-го травня 2017-го року.

Експозиція налічує близько ста вишитих орнаментів, присвячених видатним постатям, починаючи з княжих часів і закінчуючи сучасниками — героями Небесної сотні та АТО.

Виставка складається з п’ятнадцяти розділів, сформованих за історичними періодами та різною тематикою: «Святі київські князі», «Козаччина», «Культура та наука 18-21 століття», «ОУН та підпілля на Донбасі», «Шістдесятники», «Донецький Євромайдан», «Народні герої», «Патріархи УГКЦ, УПЦ КП».

Авторкою виставки є донеччанка Людмила Огнєва, дослідниця української вишивки, яка відтворює орнаменти за архівними документами, фотографіями, публікаціями, іконами. Вона виїхала з окупованого Донецька у вересні 2014-го. ЇЇ роботи вивозили частинами. Деякі рушники досі залишають в Донецьку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: