Працівник загинув на новобудові ЖК «Хмельницький парк», на яку накладений арешт

1

43-річний працівник загинув внаслідок падіння з риштування у новобудові на вулиці Богдана Хмельницького, 230А, де зводиться скандальний житловий комплекс «Хмельницький парк».

Нагадаємо, що вчора до Личаківського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Богдана Хмельницького з п’ятого поверху новобудови впав чоловік.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили, що 43-річний мешканець Червонограда, який працював на будівництві десятиповерхівки впав із риштування з висоти п’ятого поверху.

Внаслідок отриманих травм чоловік помер на місці події.

Ускладнює ситуацію той факт, що 20 лютого нинішнього року Галицький районний суд заборонив будь-які роботи на незавершеному житловому комплексі «Хмельницький парк». Йдеться про кримінальне провадження № 42016140040000209 від 18.10.2016 року за ч. 1, 3 ст. 197-1, ч. 4 ст. 190 КК України. Тобто про самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво, а також шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою.

Більш детально про суть справи можна прочитати тут: ЖК «Хмельницький парк» опинився під арештом

«Накласти арешт та заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал», приватному підприємству «Бірюза», Товариству з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал Буд», приватному підприємству «МС Проект», Товариству з обмеженою відповідальністю «МС Гарант» розпоряджатися будь-яким чином та використовувати об’єкт незавершеного будівництва по вул. Богдана Хмельницького, 230А у м. Львові, в тому числі  проводити будь-які будівельні та інші роботи пов’язані з реконструкцією чи будівництвом вищезазначеного об’єкта», – йдеться в ухвалі.

Тож виходить, що на будівництві не мало бути нікого і жодні будівельні роботи не могли вестися, адже це порушення судової ухвали.

Крім того, Львівський апеляційний суд 10 квітня нинішнього року прийняв постанову залишити у силі рішення Господарського суду, згідно із яким ТОВ «МС Імперіал» має знести скандальний житловий комплекс «Хмельницький парк», а зайняту земельну ділянку привести до попереднього стану.

Нагадаємо, що раніше відбулася спроба укласти мирову між ТОВ «МС Імперіал» і Львівською міською радою, згідно із якою, ЛМР погодилася узаконити житловий комплекс в обмін на 10% загальної площі квартир.

Однак, на думку суду, текст мирової угоди не відповідає вимогам закону. У ній є низка положень, що не стосуються предмету спору, а також мирова містить у собі умови, які можуть бути не виконані в майбутньому і зобов’язати їх виконати в примусовому порядку буде неможливо. Йдеться про те, що узаконити будівництво потрібно більшістю голосів депутатів Львівської міської ради, а гарантії, що вони проголосують саме так і жодних форс-мажорних ситуацій не виникне – немає.

Як бачимо, незважаючи на те, що є рішення суду, і не одного, забудовник продовжує ігнорувати закон. А вчора це призвело до трагедії – загибелі людини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: