Госпітальні округи — лише удосконалення того, що є зараз, — Супрун

IMG_8003

У Львові стартував всеукраїнський тур «ЗміниТИ», у рамках якого в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун з командою, лікарями та громадою обговорюють зміни до медичної системи України.

Одна з основних змін, яких може зазнати українська медицина — створення госпітальних округів.

«Місцева влада сама вирішує, як госпітальні округи будуть виглядати: скільки лікарень вони зможуть фінансово підтримувати, скільки лікарень вже зможуть виконувати потрібні функції тощо. Треба розуміти, що госпітальні округи — лише удосконалення того, що є зараз. Ми хочемо гарантувати кожному громадянину добирання до лікарні інтенсивної терапії за годину і допомогу 24 години на добу усіх спеціалістів», — каже Уляна Супрун.

За словами в.о. міністра охорони здоров’я, Львівська область вже подала 10 госпітальних округів. Утім, їх ще необхідно затвердити на зустрічі з представниками Міністерства фінансів, економіки та ін.

«Ті області, які перші подають і можуть зорганізуватися першими, отримають інвестиції і зможуть удосконалювати свої лікарні», — зауважує Уляна Супрун.

Читайте також: В Україні лікарі бояться відповідальності за вакцинацію, — Супрун

Також посадовиця наголосила, що громада має контактувати з владою по цьому питанню, аби мати саме ті госпітальні округи, які необхідні.

За словами Уляни Супрун, свого часу подібні зміни втілили у життя у Польщі, Литві, Іспанії, Британії та інших країнах.

Читайте також: Шлях до нової української медицини: Уляна Супрун у Львові поділилась деталями та механізмом реформи (фото)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: