Місія ОБСЄ продовжуватиме роботу на Донбасі

Місія ОБСЄ в Україні й надалі виконуватиме свій мандат попри трагедію, яка сталась внаслідок підриву автомобіля зі спостерігачами на окупованому Донбасі.

Про це йдеться у заяві голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурула Апакана, яка оприлюднена сьогодні на офіційному сайті.

«Незважаючи на цю трагедію, ми, як і раніше, маємо намір виконувати наш мандат і сприяти забезпеченню миру для народу України», - підкреслюється в заяві.
Він висловив співчуття родині загиблого та побажав одужання пораненим.
Апакан також звернувся із закликом до стійкого припинення вогню на Донбасі.
«Я знову звертаюся із закликом до стійкого припинення вогню, виведення зброї, повного розмінування... І я прошу, щоб ті, хто відповідальний за розміщення мін, були притягнуті до відповідальності», - заявив голова СММ ОБСЄ.

Він також повідомив, що сьогодні поїде на місце трагедії, аби висловити підтримку спостерігачам та краще зрозуміти ситуацію.

23 квітня автомобіль патруля місії ОБСЄ підірвався на міні в Луганській області. Це сталося в районі села Пришиб, яке перебуває під контролем бойовиків «ЛНР». Загинув один спостерігач місії ОБСЄ, ще двоє дістали поранення. Загиблий був громадянином США, поранені - спостерігачі з Німеччини і Чехії.

У Держдепартаменті США заявили, що шоковані загибеллю американця і закликали Росію використати свій вплив на бойовиків, аби дати змогу ОБСЄ провести повне, прозоре і своєчасне розслідування інциденту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: