Політолог Олексій Полтораков розповів, чому Україні не варто боятися перемоги Ле Пен на виборах

1475793199

«Можна видихнути з полегшенням», «Сталося неймовірне», – пишуть провідні французькі ЗМІ, реагуючи на результати першого туру виборів у Франції, на яких ліберал Еммануель Макрон переміг ультраправу Марін Ле Пен. Утім, після неочікуваної перемоги Дональда Трампа, результати виборів передбачити важко.

ІА Дивись.info поцікавились у політолога, чи вистоїть Європейський Союз у разі перемоги Марін Ле Пен та який кандидат буде найвигіднішим для України.

Кандидат політичних наук Олексій Полтораков переконаний, що вибори у Франції принципового значення для України не мають.

«Для Франції це технічна внутрішня подія. Маємо справу із протистоянням конкуренції двох сценаріїв популізму: лівого та правого. Утім, це навряд чи змінить політику Франції як по відношенню до ЄС, так і по відношенню до України. Обидва кандидати заявили про своє скептичне відношення до ЄС, тому можна прогнозувати, що принципово нові проекти щодо європейської інтеграції пропонувати не будуть», – зазначив експерт.

Читайте також: Сміттєвий меморандум імені Гройсмана, гра Порошенка і султан Ердоган. Політичний огляд тижня

За словами політолога, так званого «Frexit» не варто боятися:

«Навіть попередні популістські заяви не свідчать про те, що вони будуть піднімати ініціативи про вихід Франції з Європейського Союзу. Франція продовжуватиме займати своє місце за столом Норманського формату і брати участь у Мінському процесі. Різких антиукраїнських настроїв від Франції також не варто очікувати».

[dyvys_blockqoute text="Вплив виборів у Франції на європейсько-українські відносини не варто перебільшувати, " author="Олексій Полтораков"]

Олексій Полтораков наголошує, що необхідно розділяти праворадикалів і праворадикальну риторику.

«Коли кандидат, який вживав подібну риторику, приходить до влади, він її залишає. Якою б не була риторика майбутнього президента, коли він зіштовхнеться із вантажем конкретних проблем, по Сирії, по Кореї, Росії та Україні, йому доведеться приймати жорсткі принципові рішення, які не завжди відповідатимуть риториці», – резюмує експерт.

Нагадаємо, що у Франції станом на ранок понеділка, 24 квітня, підраховано всі виборчі бюлетені у першому турі голосування на виборах президента. гідно з даними отриманими на підставі обробки бюлетенів центрист Емманюель Макрон набирає 23,75% голосів, представниця ультраправих Марін Ле Пен – 21,53%, консерватор Франсуа Фійон – 19,91%, Жан-Люк Меланшон – 19,64%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: