Скандальний конкурс з визначення перевізників у Львові знову перенесли

18143105_1783635038618437_722571171_n

Засідання конкурсного комітету з визначення перевізників на громадському автотранспорті у Львові перенесено.

Про це інформує кореспондент ІА Дивись.info

Члени комітету не змогли прийти до спільної думки щодо законності засідання. Як заявила директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, перешкод для  роботи  комітету немає, оскільки 18 квітня апеляційна інстанція скасувала рішення Дніпровського суду, який забороняв комітет приймати будь-які рішення. Щодо іншого позову – від ГО «Розвиток громади», то він стосується попереднього складу конкурсного комітету. Втім, низка членів комітету не погодилися з таким трактуванням.

Почалася дискусія з того, чи стосується рішення суду конкурсного комітету як колегіального органу, чи зокрема кожного його члена.

«На момент коли створювався другий конкурсний комітет, існувала ухвала про забезпечення. Скільки б зараз не було створено  конкурсних комітетів, є ухвала про забезпечення, яка не давала права створити новий комітет. І кримінальне провадження про це говорить. Пані Гелена буде  допитана, і усі члени комітету. Я тільки що звернувся з заявою. Слідчо-оперативна група вже їде, з повістками на кожного учасника комітету», - заявив юрист «Розвитку громади» Андрій Болюбаш. Під час обговорення ситуації від членів комітету надійшла пропозиція перенести засідання. За таке рішення проголосувало 7 членів комітету, 6 – були за те щоб провести конкурс, 1 член - утримався.

«Я пропонував цей конкурс взагалі скасувати і провести новий з врахуванням пропозицій, які були ще в лютому. Це малі лоти, відповідний  режим руху. До червня модна було б провести новий конкурс, який би  відповідав всім вимогам», - заявив у коментарі журналістам член комітету Святослав Товстига.

«У мене таке враження, що існують сили, які всіма способами мають на меті  перешкодити проведенню конкурсу. На сьогодні є низка судових справ, зокрема на Дніпропетровщині, від організації яка ніколи не приймала участь у конкурсі. Є справа за позовом «Розвитку громади», яка ніколи не цікавилися громадським транспортом, але хоче щоб її представника включили до конкурсного комітету. Один з учасників конкурсу судиться з містом про  визнання його незаконним. Деякі ГО теж подавали щодо цього позови а потім їх відкликали. Юридичних перешкод для проведення конкурсу на мою думку немає, просто створюється нездорова атмосфера. На мою думку конкурс може  проводитися, за виключенням лоту №1, де є забезпечення позову, але ми його й не розглядатимемо. Всі інші ситуації лише перешкоджають роботі», - заявила Гелена Пайонкевич. Вона також додала, що очікує нових судових позовів з-поза меж Львівщини.

Коли відбудеться наступне засідання конкурсного комітету наразі невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: