Волонтери та ЛОДА розроблять пропозиції щодо законопроекту про машини для АТО

1429081020_3_1493036978_500x333_3_0

До 10 травня 2017 року учасники волонтерських організацій, спільно із департаментом соцзахисту Львівської ОДА напрацюють пропозиції щодо законопроекту, що стосується оформлення машин для потреб АТО.

До 10 травня 2017 року  учасники волонтерських організацій, спільно із департаментом соцзахисту Львівської ОДА напрацюють пропозиції щодо законопроекту, що стосується оформлення машин для потреб АТО.

Як зазначила сьогодні, під час прес-конференції директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк, у Верховній Раді уже невдовзі розглядатимуть законопроект, який законодавчо закріпить норму, що автівки, які ввезли для потреб військових у АТО, є гуманітарною допомогою, передає прес-служба ЛОДА.

Втім, волонтери, які в основному привозять машини для військових із-за кордону, запевняють – законопроект можна удосконалити. Так, у законопроекті вказано, що гуманітарною допомогою визнають машини, що виготовлений не пізніше 1 січня 2017 року. Однак, за словами Наталії Кузяк, ще на початку АТО в 2014 році, на Схід країна військовим відправляли з-за кордону різноманітні автівки, тож, зокрема,  у цьому пункті закону пропонуватимуть зміни.

За словами голови Львівської організації всеукраїнської спілки учасників бойових дій в АТО «Побратими України» Степана Біласа, до нього неодноразово звертались військові з проблемами, що стосуються автомобілів ввезених на територію України. Зокрема, деякі автомобілі пошкоджені або ж втрачені, тож перетнути кордон,  як того вимагає закон зараз, не можливо. А отже за порушення закону передбачений штраф у розмірі 8 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: