Оркестровий батл, арт-шоу та Євробачення: програма святкування Дня міста Лева

12671962_971119506290001_2810897037003637670_o
Фото ілюстративне. Джерело: Гал-інфо

День міста у Львові цього року святкуватимуть упродовж 5-9 травня.

Протягом 5-9 травня у Львові святкуватимуть 761-й День міста. Цьогорічний слоган усіх заходів — «Місто натхнення». Про це під час прес-конференції заявив в.о. начальника управління культури департаменту розвитку Львівської міської ради Михайло Мороз, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Протягом п’яти днів у Львові відбуватимуться традиційні святкові заходи та з’являться нові атракції.

Протягом п’яти днів у Львові відбуватимуться традиційні святкові заходи та з’являться нові атракції. Так, на 6 травня запланована урочиста сесія Львівської міської ради, де свої нагороди отримають кращі львів’яни, кращі родини міста тощо. Зі щорічних заходів також престольний празник у храмі Св. Юра та міська хода, за участі музичних, спортивних, освітніх та інших колективів. Також цього дня король вручатиме символічні ключі від міста міському голові.

Цього разу чимало заходів відбудуться у районах Львова. До прикладу, фестиваль «Королівський лев» в основному базуватиметься на Сихові. Саме там, перед кінотеатром Довженка, протягом двох годин 6 травня відбуватимуться оркестровий батл між 6-8 учасниками.

Новинкою цьогорічного дня міста стане фестиваль мистецтв «NewWaveExhibition 2017», у рамках якого відвідувачам обіцяють арт-шоу.

«Важко зрозуміти, що таке арт-шоу, бо ми самі винайшли таку форму подачі мистецтва, але ми пропонуємо подивитися на зовсім інше мистецтво, — зазначає директорка фестивалю Олена Роюк. — Ми представимо 16 різних творчих організацій. Крім того, до нас приїдуть такі гурти, як «Zapaska», «Brunettes Shoot Blondes» та інші. Буде музика від електро до класики. Також відбудуться два кінопокази, театральні виступи, перфоманси, лекції з представниками «PinchukArtCentre», «Ізоляції» тощо. Звісно, за символічну ціну».

Крім того, біля Оперного театру облаштують фан-зону Євробачення.

АН любителів спорту та гострих відчуттів організатори підготували майстер-класи з флорболу, настільного тенісу і паркуру.

Загалом, як зазначив Михайло Мороз, День міста обійдеться Львову у понад півмільйона гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: